Rik Berkhout
Laat Je Horen!

Rik Berkhout

Het recente werk van Rik Berkhout leidt terug naar zijn opleiding als grafisch ontwerper. We zien doeken waarin, als we goed kijken, een tekst kunnen lezen. Typografie wordt op een speelse en vrije manier weergegeven en de lijnen worden aan elkaar verbonden. Zo ontstaat er een soort glas en lood effect op doek. Het werk oogst nostalgisch en verwijst naar het kubisme en constructivisme, twee belangrijke kunststromingen uit het begin van de 20e eeuw.

Rik Berkhout woont en werkt in Utrecht. Tot 2013 heeft Berkhout abstract geschilderd, geïnspireerd door het abstract expressionisme. Rik Berkhout heeft de omslag naar meer typografisch beeldend werk gemaakt, omdat hij de kijker een boodschap wil meegeven die verstopt is in het werk. De fascinatie voor typografie is eigenlijk nooit helemaal verdwenen en is nu dan ook weer helemaal terug.

In de toekomst nodigt het werk uit om er ook een ruimtelijke vertaling van te maken. Dit verlangen ontstond al eerder naar aanleiding van inkttekeningen (hekwerkjes en vogelkooitjes) die Berkout maakte in de fase voor zijn omslag. In enkele doeken komt het typografische beeld al los van de achtergrond. Kortom, het oeuvre van Rik Berkhout wordt vervolgd.

 

Pagina delen:

Oudegracht 36
3511 AP Utrecht
030 - 231 0377
info@kargadoor.nl

webdesign » SPRANQ