Expositie
Laat Je Horen!

Expositie

In de maand januari zal er een foto expositie te zien zijn in de Kargadoor over de mensenrechtenverdedigers die te gast zijn geweest binnen Shelter City Utrecht.

De expositie bestaat uit portretten van onder andere een mensenrechtenverdediger die opkomt voor LHBTQI+ rechten in Kenia, een burgerrechtenactivist uit Polen, een jonge Mexicaan die steun biedt aan families van verdwenen personen, een verdediger van academische vrijheid in Venezuela en een Kirgizische activiste die zich inzet voor persvrijheid.

Dit zijn enkele voorbeelden van de in totaal 26 mensenrechtenverdedigers die in Utrecht voor Shelter City verbleven en steun kregen. Door de krachtige portretten hopen we de stemmen en de menselijke verhalen van mensenrechtenverdedigers te versterken.

Wat is Shelter City?
Shelter City is een wereldwijde beweging die veilige en inspirerende verblijfplaatsen creëert voor mensenrechtenverdedigers die gevaar lopen. Daar komen ze op adem, krijgen ze ondersteuning op maat en ontmoeten ze bondgenoten, zodat ze hun lokale acties voor verandering met hernieuwde kracht kunnen voortzetten. Dit project is geïnitieerd door Justice & Peace Nederland.

Op dit moment zijn er in Nederland 13 Shelter Cities. Shelter City Utrecht is opgericht door de gemeente Utrecht in samenwerking met de lokale organisaties Peace Brigades International (Nederland), Netherlands Institute for Human Rights (SIM)Universiteit Utrecht en Human Rights Utrecht.

Pagina delen:

Oudegracht 36
3511 AP Utrecht
030 - 231 0377
info@kargadoor.nl

webdesign » SPRANQ