Li-Jia Fan
Laat Je Horen!

Li-Jia Fan

Eerder was bij ons het werk te zien van Li-Jia Fan te zien.

Li-Jia Fan geboren in 1948 in Shanghai, China. Zijn interesse in de schilderkunst was al vroeg in zijn jeugd gewekt. Maar door verschillende omstandigheden zoals bijvoorbeeld de Culturele revolutie in China, werd hij door veel verschillende emotionele situaties geslingerd. Pas in de jaren '90 toen zijn leven wat rustiger werd begon hij zijn eerste strepen op het doek te zetten. Met zijn kennis van anatomie en teken- en schildertechnieken, maakt Li-jia onder inspiratie van zijn leven vol met ervaringen schilderijen met een Aziatisch tintje. Hij heeft zich bekwaamd in het gebruik van olieverf. Als autodidact heeft hij sindsdien een lange weg afgelegd, zijn streven naar een vorm van perfectie heeft hem veel geleerd.

Zijn inspiratiebron is de Chinese filosofie. Het mystieke en het onwaarneembare beïnvloed zijn schilderijen. Li-Jia Fan is in 2007 toegetreden tot het kunstenaars genootschap Kunstliefde (www.kunstliefde.nl), één van de oudste kunstenaars verenigingen van Nederland en sinds 1939 gevestigd aan de Nobelstraat te Utrecht.

In 2008 won hij de Hans van Dokkumprijs. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een werkend lid van het Genootschap Kunstliefde voor zijn schilderijen, aquarellen, tekeningen en/of prenten of ruimtelijke objecten, waarin de zichtbare werkelijkheid, de bron van inspiratie is geweest. Daarbij kan en mag de vormgeving van de werkelijkheid afwijken, mits deze herkenbaar is gebleven.

 

Voor foto's van de werken verwijs ik u naar de website: www.ljfan.nl of naar de website van Kunstliefde: www.kunstliefde.nl.

 

 

Pagina delen:

Oudegracht 36
3511 AP Utrecht
030 - 231 0377
info@kargadoor.nl

webdesign » SPRANQ