Falco Verholen
Laat Je Horen!

Falco Verholen

Falco Verholen

Falco Verholen (1984) studeerde in 2013 af als videodesigner aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht. Zowel in zijn filmwerk als in zijn illustraties en korte verhalen houdt hij ervan een surrealistische sfeer neer te zetten die kan variëren van vredig en extatisch tot bedreigend en verwarrend. De kunstenaar heeft inmiddels zijn voorkeur gevonden voor het weergeven van (naar zijn idee) aantrekkelijke jongemannen die zich niet altijd willen houden aan voorgeschreven mannelijkheidsidealen of beperkingen; hetzelfde geldt voor Falco's vrouwen. Daarnaast is de kunstenaar van jongs af aan gefascineerd door het dierenrijk, vooral grote katachtigen, roofvogels en elegante hoefdieren die allicht veel gevaarlijker zijn dan hun vleesetende 'vijanden'.

Inmiddels heeft Falco zo'n 10 korte strips gepubliceerd, aanvankelijk nog in typisch Japanse stijl. Gaandeweg is er een persoonlijke mengeling van stijlen ontstaan waar hij zich nu thuis in voelt, maar die niet stil mag komen te staan. Momenteel werkt hij aan een lang stripverhaal over een kunstenares die haar gezicht verliest en er een hertenhoofd voor terugkrijgt, en haar strijd om haar eigen identiteit terug te veroveren. Daarnaast is er een langer verhaal in de maak over de pelgrimstocht van een ex-zakenman en een vluchteling die een nieuwe levensweg inslaan.

Falco's filmwerk gaat de komende tijd meer richting surrealistisch, sfeervol en lichterotisch getint werk neigen. Ook werkt hij samen met een mede-kunstenaar aan een ambitieuze videogame die de grenzen tussen oorlog en horror gaat verkennen.

Al met al: genoeg werk aan de winkel! De werken van Falco zijn in de Kargadoor te bezichtigen tot en met vrijdag 31 januari 2014. Zijn werken zijn te koop v.a. €35,-.

Voor geïnteresseerden of voor meer informatie: kijk op www.periferal.nl mail naar lifemachine@gmail.com of kunst@kargadoor.nl

 

 

Pagina delen:

Oudegracht 36
3511 AP Utrecht
030 - 231 0377
info@kargadoor.nl

webdesign » SPRANQ