Utregticana:  Yens Music + Siberian Oxygen
Laat Je Horen!

Utregticana: Yens Music + Siberian Oxygen

VR 26 JAN 2024 om 20:30 uur tot 23:00

Een uniek avondje Utregse cultuur! Het evenement voor Utregse artiesten, door Utregse artiesten!

Deze editie met optredens van Yens Music en Siberian Oxygen.

Yens is een singer-songwriter en brengt Nederlandstalige levensliedjes met een vleugje pop. 

Yens groeide op in Rotterdam en werd van jongs af aan al aangetrokken door muziek maar koos daar uiteindelijk niet voor. Hij pakte zijn gitaar pas weer in de tijd van Covid. Terwijl alles even stil lag vond Yens zijn passie voor het vertellen van verhalen en het uiten van emoties door middel van muziek. 

Na het ontdekken van zijn nieuwe passie begon hij al snel zijn eigen liedjes te schrijven en te componeren. Zijn teksten zijn eerlijk en oprecht, en hij laat zich graag inspireren door zijn eigen levenservaringen en dat van anderen. Met zijn eigen stemgeluid en meeslepende melodieën weet Yens je mee te nemen op een emotionele reis door de ups en downs in het leven. Zijn liedjes zijn herkenbaar en troostend, maar ook hoopvol en inspirerend. 

Zijn debuut single kwam uit in maart 2022 en heet 'Hoe het was'. In juni 2022 bracht hij zijn tweede single uit 'Het is te laat'. Op 28 April kwam 'Bij mij mag je vrij zijn' uit en zijn meest recente single 'Gevangen' is uitgekomen om 14 Juli.

Uit de as van een andere muzikale samenwerking tussen René Mijderwijk en Marcel Bouvrie ontstond in 2010 Siberian Oxygen. Het samensmelten van folk en singer-songwriter elementen bracht het nieuwe decennium een sfeervolle en vooral akoestische inkleuring. Ondanks de door de jaren afwisselende bezetting van Siberian Oxygen is het muzikale uitgangspunt altijd hetzelfde gebleven: ingetogen songs met subtiele arrangementen, waarin gitaar en harmonieuze samenzang altijd garant staan voor intieme en sfeervolle optredens. De afgelopen 10 jaar heeft de band 2 albums en 2 EP's uitgebracht waarvan 'Time for Delay' pas geleden is uitgekomen. 
 
Siberian Oxygen is inmiddels uitgegroeid tot een zestal en treedt de ambitieuze folkpopformatie regelmatig op binnen en buiten de eigen regio op de meest uiteenlopende locaties.

Zoals gebruikelijk warmt Van Piekeren het publiek eerst flink op, al is de prachtige werfkelder al heerlijk verwarmd!

De mannen van Van Piekeren zijn de vaandeldragers van de betere Nederlandstalige popmuziek. Jan van Piekeren is zanger, woordkunstenaar, geboren performer en verhalenverteller. Met zijn muzikale broeders gitarist/componist Johan Fransen en accordeonist/fluitist Bruno Rombouts maakt hij meer dan honderdvijftig keer per jaar podia door heel Nederland heen onveilig, als het even kan vergezeld door een percussionist(varieert) en bassist Wouter Kronenberg. Een optreden van Van Piekeren is keer op keer een belevenis. Sappige verhalen en snelle, bij vlagen absurde humor worden afgewisseld met prachtige liedjes, met een glansrol voor de doorleefde stem en doordachte teksten van voorman Jan van Piekeren.

Omdat wij willen dat iedereen kan genieten van muziek, wordt Utregticana op basis van donatie aangeboden. Zo kunt u zelf doneren wat u kunt missen.

 

Belangrijk!
- Utregticana vindt plaats in De Werfkelder en is helaas niet rolstoeltoegankelijk.

Pagina delen:

Oudegracht 36
3511 AP Utrecht
030 - 231 0377
info@kargadoor.nl

webdesign » SPRANQ