Utrecht in Dialoog x Straatintimidatie
Laat Je Horen!

Utrecht in Dialoog x Straatintimidatie

DO 13 JUN 2024 om 19:00 uur tot 21:30

Kick-off: Utrecht in Dialoog x Straatintimidatie

Seksuele of beledigende opmerkingen, in het nauw drijven, achtervolgen of aanstaren zijn voorbeelden van straatintimidatie. Helaas krijgen Utrechters, waaronder vrouwen, meisjes, lhbtiq+’ers en mensen met een zichtbare geloofsovertuiging, hier regelmatig mee te maken. Als professionals en sleutelfiguren spelen jullie een cruciale rol in het bespreekbaar maken en tegengaan van straatintimidatie.

Gemeente Utrecht en Utrecht in Dialoog organiseren een reeks dialogen om met Utrechters in gesprek te gaan over hoe we wél met elkaar om willen gaan in de openbare ruimte en wat daarvoor nodig is. Tijdens de dialogen delen we verhalen en ervaringen en komen we samen tot oplossingen.

Hoe dan wel?

Je mag wel even voor hoor! Een vriendelijke oudere man, die voor me staat in de rij, ziet dat ik

 maar één boodschapje in mijn hand heb. ‘O wat lief, nee hoor ik heb geen haast’. Zijn vriendelijkheid 

gaat door in gesprek met de cassiere met hoofddoek: ‘Gaat het goed met je vandaag, met de ramadan? Vanavond mag je weer eten he? nou, knap hoor. Veel succes vandaag!’ Dit is zo’n prachtig voorbeeld van hoe we met vriendelijkheid, openheid en respect een omgeving voor elkaar maken waarin iedereen zich veilig en welkom voelt. Hoe dan wel? Zo dan wel.

Programma

19:00 Ontvangst
19:15 Introductie en inspiratie op het thema
19:30 in groepen uiteen in dialoog
21:25 Plenaire afronding

Om je aan te melden

Pagina delen:

Oudegracht 36
3511 AP Utrecht
030 - 231 0377
info@kargadoor.nl

webdesign » SPRANQ