Utregticana: Merel van den Berg + Acoustic Garden
Laat Je Horen!

Utregticana: Merel van den Berg + Acoustic Garden

VR 31 MEI 2024 om 20:00 uur tot 23:00

Een uniek avondje Utregse cultuur!

Merel van den Berg is een singer-songwriter uit Utrecht. Sinds ze vier jaar oud was, zong ze onder leiding van Quinta Holthuis in het Deventer kinderkoor, totdat ze te oud was om nog mee te kunnen doen. Daarna kreeg ze zangles van onder anderen Leny Stappers en zong ze in een females only groep. Helaas is ze het zingen daarna uit haar stem verloren vanwege moeilijke tijden.

In 2016 gaat ze voor het eerst naar Indonesië, waar ze haar stem langzaam weer begint terug te krijgen. Elke dag werd er muziek gemaakt en zong ze vaak de tweede stem van de nummers van een vriend van haar. In 2018 vormde ze tijdens een jaar studie in Yogyakarta een Duo band ‘Malve Merel Main Musik’ waarmee ze een klein album heeft uitgebracht ‘Kind of Magic’. Helaas heeft Malve, haar partner in muziek, het leven vroeg verlaten en gaat Merel alleen verder.

Haar eerste single ‘Take me There’ (2021) was een roep om terug te kunnen naar Indonesië.

Toen ze terug was in Indonesië in 2022 besloot ze een album te maken om het leven van haar overleden vriend te eren en om de liefde die zij voelde voor hem nog in leven te houden. Dit resulteerde in een collectief album “Mata Hati’. Wat het oog van het hart betekent in de Indonesische taal.

Op dit moment is ze bezig met het uitvinden van haar unieke stem en neemt ze je mee in haar persoonlijke verhaal. Een verhaal van ontdekking, verlies en liefde. Ze neemt je mee naar haar innerlijke wereld, maar ook op reis naar Indonesië. Door haar meditatieve gitaar en haar zachte warme stem en haar inzichtelijke teksten, daagt ze je uit om zelf ook een reis te maken.

Acoustic Garden giet met veel passie en plezier popliedjes in een akoestisch jasje!

De mannen van Van Piekeren zijn de vaandeldragers van de betere Nederlandstalige popmuziek. Jan van Piekeren is zanger, woordkunstenaar, geboren performer en verhalenverteller. Met zijn muzikale broeders gitarist/componist Johan Fransen en accordeonist/fluitist Bruno Rombouts maakt hij meer dan honderdvijftig keer per jaar podia door heel Nederland heen onveilig, als het even kan vergezeld door een percussionist(varieert) en bassist Wouter Kronenberg. Een optreden van Van Piekeren is keer op keer een belevenis. Sappige verhalen en snelle, bij vlagen absurde humor worden afgewisseld met prachtige liedjes, met een glansrol voor de doorleefde stem en doordachte teksten van voorman Jan van Piekeren.

Omdat wij willen dat iedereen kan genieten van muziek, wordt Utregticana op basis van donatie aangeboden. Zo kunt u zelf doneren wat u kunt missen.

Belangrijk!
- Utregticana vindt plaats in De Werfkelder en is helaas niet rolstoeltoegankelijk.

Pagina delen:

Oudegracht 36
3511 AP Utrecht
030 - 231 0377
info@kargadoor.nl

webdesign » SPRANQ