Verhalenhuis Voorstelling: Guido de Bruin
Laat Je Horen!

Verhalenhuis Voorstelling: Guido de Bruin

DI 25 APR 2023 om 20:00 uur tot 23:00

Tickets vind je hier!

Zelfs hier vind je nog een paar rechtvaardigen – Guido de Bruin

De voorstelling vertelt het aangrijpende verhaal van een Joodse leraar die zich in 1943 meldt bij de Joodse Ordedienst in kamp Westerbork. Zo hoopt hij het vege lijf te redden. De ontmoeting met de zachtmoedige ‘rebbe’ Jeremia Hirsch in barak 52 brengt echter een ommekeer in hem teweeg die hem noopt een daad te stellen die zijn lot zal bepalen. Gebaseerd op de novelle ‘De nacht der Girondijnen’ van Jacques Presser.

Guido de Bruin maakte deze voorstelling, omdat hij altijd al onder de indruk was van dit boekje. Een exemplaar van dit Boekenweekgeschenk uit 1957 uit de bibliotheek van zijn vader gaat al jaren met hem mee. Vooral de figuur van de ‘rebbe’, Jeremia Hirsch, één van de gevangenen in Westerbork, raakte Guido, omdat hij middenin de hel “niet alleen gaaf kan blijven van binnen, maar ook die gaafheid naar buiten laat uitstralen”.

Dat dit mogelijk is – enkelingen die in de meest onmenselijke omstandigheden toch mens weten te blijven – maakt dat Guido dit verhaal wil verder vertellen. Het is een verhaal van universele hoop.

Pagina delen:

Oudegracht 36
3511 AP Utrecht
030 - 231 0377
info@kargadoor.nl

webdesign » SPRANQ