Kargadialogen: Jaloezie
Laat Je Horen!

Kargadialogen: Jaloezie

WO 22 MRT 2023 om 19:30 uur tot 22:30

MELD JE HIER AAN!

Is het gras van jouw buren groener? Ervaar jij wel eens jaloezie? En hoe ga je daar meer om? Vaak schamen we ons voor dat gevoel. Deze dialoog is een kans om hier open en zonder oordeel over uit te wisselen. Doe je mee? Meld je aan via de rode knop!
 

Jaloezie

Jaloezie, of afgunst, we er ervaren het allemaal wel eens. Waar komt dit vandaan, en waar is het goed voor? Wat kunnen we ervan leren? En hoe kunnen we jaloezie omzetten in iets anders? Deze vragen staan centraal in de dialoog op 22 maart. Leer andere Utrechters kennen en laat je inspireren tijdens een mooi gesprek!

 

KargaDialogen

Deze dialoog hoort bij de reeks Kargadialogen: gesprekken voor een beter leven. Van september 2022 t/m en maart 2023 zullen zeven gesprekken plaatsvinden in de Kargadoor geïnspireerd op de zeven zonden. Je heb er vast van gehoord; woede, wellust, luiheid, hebzucht, ijdelheid, jaloezie, en gulzigheid. Wat betekenen deze vandaag de dag voor ons? Wat als we ons oordeel achterwege laten, en deze eigenschappen met elkaar onderzoeken aan de hand van eigen ervaringen? Wat leren we dan over wat ons gelukkig maakt, en hoe we in harmonie met andere en onze omgeving kunnen leven?

 

Programma

19:15 Ontvangst
19:30 Introductie en overzicht thema
20:00 Dialoog in groepen van 6-8 personen
21:30 Inzichten met elkaar delen
21:45 Afsluiting

 

Wat is een dialoog?

Een dialoog is een open gesprek over ervaringen, dromen en mogelijkheden dat bijdraagt tot onderling begrip, verbondenheid en inzicht. Ontmoeting vanuit wezenlijke nieuwsgierigheid staat voorop. We verkennen ervaringen, zienswijzen, dromen en mogelijkheden. In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Je onderzoekt met elkaar wat werkt en waar het om draait. Je spreekt voor jezelf, denkt niet voor een ander en geeft geen advies. In dialoog zie je andere betekenissen en kom je tot nieuwe inzichten. Luisteren met aandacht en onderzoeken van eigen oordelen en andere zienswijzen zijn essentieel.

Pagina delen:

Oudegracht 36
3511 AP Utrecht
030 - 231 0377
info@kargadoor.nl

webdesign » SPRANQ