Verhalenhuis Filmvoorstelling: Adam, waar ben je?
Laat Je Horen!

Verhalenhuis Filmvoorstelling: Adam, waar ben je?

DO 15 DEC 2022 om 20:00 uur tot 23:00

Tickets vind je hier!

Adam, waar ben je?

Een bijzonder filmproject van Oekraïense producer Alexander Plyska en cineast Aleksandr Zaporoshchenko. Met inleiding op de film door een van de makers. Tevens een benefietavond waarvan de opbrengst geheel bestemd is voor Oekraïense vluchtelingen. 

Deze filmdocumentaire geeft een inkijkje in het leven van monniken op het Griekse schiereiland Athos. Ze leiden een leven van introspectie, afzondering en gebed.  Sinds 1990 nam het aantal monniken en novicen drastisch toe. Dit dankzij de instroom van vaak afgestudeerde jongeren uit het voormalig Sovjetblok. Het waarom ontdek je in de film ‘’Where are you Adam?’’ (met Nederlandse ondertiteling).

Mount Athos ofwel ‘'Heilige berg’’ is een 50 kilometer groot schiereiland. Tussen 963 en 1545 werden hier maar liefst veertig kloosters gebouwd. Inmiddels zijn dat er twintig waaronder het klooster Dochiariou (eind 10e/begin 11e eeuw).

Het is een visueel rijke en unieke documentaire over de monniken en hun leven in een wereld die niet beheerst wordt door de klok. Prachtige beelden van de natuur, de ritmes van de seizoenen en de toewijding van de monniken, hun beproevingen, pijn en saamhorigheid. De film heeft diverse nominaties en prijzen in de wacht gesleept. In 2019 won hij de Grand Prix van het Internationale filmfestival Pokrov. Ook behaalde de film een nominatie voor de publieksprijs van de Golden Dziga Price.

De opbrengst van de filmvertoning in Verhalenhuis Utrecht is bestemd voor Oekraïense vluchtelingen. Als u hier meer over wil weten kunt u contact opnemen met de uit Kiev afkomstige Katia Novikova, email: Katia.Novikova@skf.com.

  • Let op: Dit evenement vindt plaats in de Werfkelder en is helaas niet rolstoeltoegankelijk.
Pagina delen:

Oudegracht 36
3511 AP Utrecht
030 - 231 0377
info@kargadoor.nl

webdesign » SPRANQ