Politiek Cafe: Kunstenaars verdienen een volwaardig inkomen: hoe gaan we daar voor zorgen?
Laat Je Horen!

Politiek Cafe: Kunstenaars verdienen een volwaardig inkomen: hoe gaan we daar voor zorgen?

WO 15 SEP 2021 om 20:00 uur tot 22:00

 
 
De corona-crisis heeft de onderwaardering van Kunst en Cultuur in de maatschappij pijnlijk duidelijk gemaakt. Nu deze crisis, naar we allen hopen, zo’n beetje op z’n eind loopt, snakt de hele culturele sector om weer iets te gaan doen. Voor de crisis waren er allerlei goede voornemens om mensen die werkzaam zijn in de sector meer inkomenszekerheid te geven (Fair Practice Code).
 
Er zijn signalen dat bij het weer opstarten van de culturele sector, deze goede voornemens even moeten wijken. Zo doen artiesten bij FieldLab evenementen niet zelden ‘belangeloos’ mee. Terwijl er toch voldoende geld aan wordt besteed. Ze worden gedreven door passie, maar verdienen een volwaardig inkomen. Hoe gaan we daar voor zorgen en wat kunnen we daar in Utrecht aan doen?
 
Op 15 september organiseren we vanaf 20.00 uur een PolCa waar we praktische antwoorden formuleren op de vragen die spelen over het eerlijk belonen van de kunstenaars en culturele makers in onze stad. Zijn vaste contracten voor ZZP'ers werkbaar in de culturele sector? Is het enige antwoord op een sector draaiende op ideeën (in plaats van productie) een doorgeschoten flexibilisering van de arbeidsmarkt, een roep om meer vast werk? Of is er een alternatief? En kan de culturele sector hier wellicht een voortrekkersrol vervullen?
 
De PolCa wordt in hybride vorm georganiseerd. Uitgaande van de huidige versoepelingen mag er eindelijk weer publiek aanwezig zijn in de Kargadoor.
 
Pagina delen:

Oudegracht 36
3511 AP Utrecht
030 - 231 0377
info@kargadoor.nl

webdesign » SPRANQ