Expositie: HKU Exposure
Laat Je Horen!

Expositie: HKU Exposure

Welkom bij Exposure 2024!

Exposure 2024 laat Utrecht bruisen van 26 tot en met 30 juni. Vijf dagen lang presenteren zevenhonderd kunstenaars van HKU hun afstudeerwerk aan het grote publiek. Verwacht een wervelend festival met kunst in alle disciplines. Bij De Kargadoor kun je het werk van alumni Peter Roeleveld en Rosalie Duin bewonderen. En niet alleen tijdens Exposure, maar de hele zomer lang! Hun werken blijven namelijk tot 2 september in onze foyer te zien.

Peter Roeleveld

Peter Roeleveld is een letterontwerper die is opgegroeid in het werkveld van grafisch vormgeven. Zijn typografische werken worden meestal uitgegeven als lettertypes. Hierin verwerkt hij unieke concepten in de vorm van de letters.

In zijn expositie Forging Type brengt hij typografie en ijzersmeden samen. Vroeger maakte de smid zijn eigen smeedwerk dat uniek is, en daarom terug te leiden naar de maker. Je ziet dit bijvoorbeld terug in gevelankers op oude grachtenpanden. Door gesmede gevelankers te onderzoeken en reconstrueren wil Peter de kijker inzicht geven in het letterontwerpen.

Rosalie Duin

Rosalie Duin is een beeldend kunstenaar met een Nederlandse en Zwitserse achtergrond. De focus van haar werk ligt op persoonlijke verhalen. Haar camera maakt het voor haar mogelijk om persoonlijke en intieme verhalen vast te leggen en te delen in de vorm van fotografie en film.

Haar expositie Chlini Wält: vom Stall ofs Feld ond weder hei verteld het inspirerende verhaal van 'grossmueti' en 'grossvati', die samen jarenlang op de familieboederij in het Zwitserse dorp Scherz doorbrachten. De boerderij, gesticht door Rosalie's over-over-grootvader, staat nog steeds op dezelfde plek. De manier van leven, de uitdagingen van modernisering en de bewondering hiervoor heeft Rosalie vastgelegd in deze expostie

De opening van de exposities bij De Kargadoor is op vrijdag 12 juli vanaf 19:00 gratis te bezoeken!

 

Pagina delen:

Oudegracht 36
3511 AP Utrecht
030 - 231 0377
info@kargadoor.nl

webdesign » SPRANQ