♫ KargaLive: BJ Baartmans
Laat Je Horen!

♫ KargaLive: BJ Baartmans

Elke vrijdag live muziek. Vanavond de welbekende "Ramble-on" avond met Eric Devries. Eric presenteert deze editie muzikaal talent BJ Baartmans.

BJ Baartmans is geboren in 1965. Hij schrijft al vanaf zijn tienertijd liedjes, aanvankelijk vooral voor de bands waarin hij als gitarist een plek vond. Zowel in het Engels als in het Nederlands. Pas rond zijn dertigste levensjaar is hij ze zelf gaan vertolken. In 1998 debuteerde hij als “singer songwriter” met de cd The Pawnshop Guitar Chase. Hiermee legde hij de basis voor een heel eigen vorm van verhalende liedjes brengen en die vastleggen. In 2005 ging die vorm als vanzelf over in het Nederlandse repertoire dat BJ nu voor het voetlicht brengt. Inmiddels zijn BJ's liedjes vastgelegd op een elftal CD albums onder zijn eigen naam of als BJ's Pawnshop.

BJ Baartmans legt als tekstdichter een breed scala aan onderwerpen voor in eigentijdse folk-, blues- en popsongs, waarin hij maar weinig uit de weg gaat. Grote levensvragen en kleine bespiegelingen gaan hierbij hand in hand. Hersenspinsels gevoed door verwondering, avontuur, heimwee, onrust, twijfels, wroeging, liefdesperikelen, vriendschap, politiek, de kroeg, de centen, 't huis of 't weer... Verteld vanuit het perspectief van een bijna vijftig jarige rasmuzikant/liedschrijver maar evenzeer leeftijdsloos in z'n urgentie en gevoelsmatige herkenbaarheid. Niet gespeend van de nodige zelfrelativering en een subtiel gevoel voor humor.

Daarmee zet BJ zijn publiek een spiegel voor. Maar geeft het tegelijkertijd ook een prettige ontsnapping aan alledaagse beslommeringen. Hij maakt er muziek van.

In mei 2014 verschijnt zijn jongste CD Huis, een grotendeels solo uitgevoerd recht voor z'n raap folkalbum, opgenomen met vakbroeder Wouter Planteijdt in de producerstoel.

Luister hier naar BJ Baarmans op Soundcloud.

KargaLive
Elke vrijdag live muziek met ongekende en vernieuwende artiesten. Zowel singer-songwriters, akoestische bands als elektronische acts zullen de revue passeren. Daal neer in de sfeervolle kelder van de Kargadoor en laat je verrassen want op deze avond is alles mogelijk.

Deur open: 20.15 |Aanvang: 20.45| Entree: 5 euro 

Pagina delen:

Oudegracht 36
3511 AP Utrecht
030 - 231 0377
info@kargadoor.nl

webdesign » SPRANQ