KargaKinema: Duitse cinema
Laat Je Horen!

KargaKinema: Duitse cinema

KargaKinema in samenwerking met Akt Filmcommissie. In de april editie die in het teken staat van Duitsland vertoont KargaKinema Stroszek. Een film uit 1977 van Werner Herzog, één van de meest gewaardeerde regisseurs van onze oosterburen. Stroszek is een film die het verhaal vertoont van een stel, Bruno en Eva Stroszek, die naar Amerika verhuizen. Zij werkt in de prostitutie en hij is een ex-gevangene. Dit levert een maatschappijkritische film op.

Herzorg was een van de grote regisseurs die in de jaren 70 de Duitse cinema weer op liet bloeien. Voorafgaand aan de film vertelt filmwetenschapper Hugo Emmerzael ons over deze filmgeschiedenis van Duitsland, waarin hij in het bijzonder over één van zijn favoriete regisseurs Wernor Herzog zal vertellen.

Na de film is er ruimte voor discussie en een drankje in de bar.

KargaKinema is de (underground) filmavond van de Kargadoor. Dit vierde seizoen van de maandelijkse filmavond in de werfkelder van de Kargadoor heeft het thema ´Around the World. Iedere laatste woensdag van de maand wordt film belicht vanuit een andere hoek van de wereld. Net als andere seizoenen wordt de film ingeleid door een filmwetenschapper of deskundige op het onderwerp van de te vertonen film. In deze inleiding krijgen de bezoekers achtergrond over de context van de film. In welke tijd werd de film gemaakt en waarom vertelt deze film iets over het land waarin het gemaakt is? Filmliefhebbers, makers en studenten laat dit niet aan je voorbijgaan en kom allemaal! De sfeervolle werfkelder, kussens en gratis popcorn maken het gebrek aan bioscoopstoelen meer dan goed. KargaKinema geeft je een avond unieke filmbeleving voor maar 3 euro.

Like onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven!

Deuren open: 19.00 uur | Aanvang: 19.30 uur | Entree: 3 euro

Pagina delen:

Oudegracht 36
3511 AP Utrecht
030 - 231 0377
info@kargadoor.nl

webdesign » SPRANQ