Live muziek: Annabelle Chvostek (CAN)
Laat Je Horen!

Live muziek: Annabelle Chvostek (CAN)

Ramble On: Eric Devries presenteert Annabelle Chvostek (CAN).

Annabelle Chvostek is bijzonder veelzijdige singer songwriter en bovendien een multi-instrumentaliste. Geboren en getogen in Toronto maakte ze al op zeven-jarige leeftijd haar debuut bij het Canadese Opera Company. Later studeerde ze aan de kunstacademie en componeerde muziek voor dans en film, geinspireerd door de avant-garde scene in Montreal. Tussen 1997 en 2004 bracht ze drie soloalbums uit en tourde ze met acts al Po' Girl en Rae Spoon door Noord-Amerika. In 2004 verving ze Cara Luft in The Wailing Jennys en dat betekende haar internationale doorbraak. Haar liedjes werden steevast uitgelicht als hoogtepunten in het repertoire van de Wailing Jennys, het door Chvostek geschreven lied 'Devil's Paintbrush Road' stond nummer 1 in de Canadese folk radio lijst in 2006.

In 2007 verlaat ze de Wailing Jennys en tekent een platencontract bij Borealis Records en brengt het album 'Resilience uit, door velen gezien als haar solo debuut. Het album werd genomineerd voor album van het jaar. Haar nieuwste plaat heet 'Rise' waarmee ze onder meer het 'protest-lied' in een nieuwe vorm weet te gieten.Ze werd genomineerd voor een Juno in 2013, een van de belangrijkste muziek awards in Canada en werkte samen met Canadese legende Bruce Cockburn met wie ze twee duetten opnam. Haar originele songs klinken vol pijnlijk verlangen, gekleed in poezie en gegoten in een muzikale fantasie die geen grenzen lijkt te kennen, aldus de pers.

Ramble on.. meest intieme luisterconcerten met singersongwriters vanuit binnen- en buitenland in 't mooiste kleine keldertje van Utrecht. Elke 1e en 3e vrijdag van de maand o.l.v. Eric Devries.

Deur open 20.00 uur | Aanvang 20.30 uur | Entree: 5 euro | Info: http://www.rambleontuesday.nl 

 

Pagina delen:

Oudegracht 36
3511 AP Utrecht
030 - 231 0377
info@kargadoor.nl

webdesign » SPRANQ