KargaKinema
Laat Je Horen!

KargaKinema

Programma deze maand

Books & Cinema

Literatuur staat centraal op deze editie van KargaKinema. De bekende Utrechtse dichter Alexis de Roode is de gast van de avond. Hij geeft een inleiding voor een film die hem tot dichten inspireerde en zal ook een van deze gedichten voordragen. De films is een prachtige animatiefilm. De titel zal bekend worden gemaakt op onze Facebooksite.

Proza-C

Iedereen heeft zijn boekenkast vol staan met gelezen boeken. Waarom zouden we deze niet ruilen? Proza-C organiseert normaal in huiskamersetting boekenruilfeestjes, dit keer zijn ze te gast bij KargaKinema. Neem één of twee boeken mee die je wilt ruilen en je gaat met een nieuw boek naar huis!

Lees meer op facebook


KargaKinema is de (underground) filmavond van de Kargadoor. Maandelijks zijn er in onze werfkelder bijzondere films te zien. Deze films worden ingeleid door kenners die je net even anders naar een film laten kijken. 


Dit seizoen is intermedialiteit de rode draad. Daar zijn veel interessante thema's mee te bedenken. Bijvoorbeeld een film met eigenschappen van een toneelstuk. Of een film die als een boek is opgebouwd. Intermedialiteit kenmerkt zich door de interactie van twee kunstdisciplines. In dit geval kunnen dans, toneel of beeldende kunst de vorm van de film veranderen en je uitnodigen om op een andere manier naar de film te kijken. 

Voorfilm 
Voor beginnend talent is er goed nieuws. De voorfilm blijft onderdeel van het programma. Elke editie word je verrast door een afstudeerproductie of korte film van een beginnende filmmaker. Een uitgelezen kans om iets bijzonders te ontdekken, maar ook om kennis te maken met de filmmaker zelf. Na afloop van de film is er een korte Q&A. 

Knusse kelder
Bijzonder aan de filmavonden van de Kargadoor is de locatie. De sfeervolle werfkelder, kussens en gratis popcorn maken het gebrek aan bioscoopstoelen meer dan goed. KargaKinema geeft je een avond unieke filmbeleving voor maar 3 euro.

Deuren open: 19.00 uur | Aanvang: 19.30 uur | Entree: 3 euro |KargaKinema

Pagina delen:

Oudegracht 36
3511 AP Utrecht
030 - 231 0377
info@kargadoor.nl

webdesign » SPRANQ