multiculturaliteit & journalistiek :: Discussie- en studie middag
Laat Je Horen!

multiculturaliteit & journalistiek :: Discussie- en studie middag

DO 4 NOV 2010 om 14:00 uur tot 17:00

Hoe multicultureel moet, wil, of kan een journalist zijn?

Met de komst van een nieuwe regering lijkt de multiculturele samenleving verder weg dan ooit. Het belang van diversiteit wordt ontkend en integratieprojecten worden grotendeels stopgezet. Ironisch genoeg zorgt dat juist weer wel voor grotere media-aandacht voor immigratie en integratie. Organisaties van migranten beginnen zich te roeren en willen laten zien wat dit beleid betekent voor de samenleving, maar vooral ook voor individuele migranten. Dat roept de vraag op wat voor bagage je als journalist tegenwoordig nodig hebt om verslag te doen van wat er in de multiculturele samenleving leeft, broeit en gebeurt. Hoe zorg je voor een correcte en evenwichtige berichtgeving daarover? Welke kennis heb je nodig, welke netwerken en vooral, welke vaardigheden ? Zijn journalistieke vaardigheden en journalistiek instinct voldoende, of zijn er ook nog interculturele competenties nodig. Zo ja, welke zijn dat dan en hoe kom je eraan?


De opleiding journalistiek van de Hogeschool Utrecht, Fontys Hogeschool journalistiek in Tilburg, Mira Media en Wereldjournalisten.nl organiseren op 4 november een discussie- en studiemiddag over dit onderwerp. Deze middag heeft een hoog praktijkgehalte. Aan de hand van concrete ervaringen van journalisten wordt een antwoord gezocht op de hierboven geformuleerde vragen. Daarbij wordt ook gekeken naar de rol die de opleidingen journalistiek op dit gebieden hebben of zouden kunnen hebben.

Bijdragen aan deze bijeenkomst worden geleverd door Huub Evers (Lector interculturele journalistiek) en de journalisten Nicolien Zuijdgeest (Diverse media, mediatrainer), Sheila Kamerman (NRC), Abdel Ilah Rubio (AD), Danny Ghosen (Radio Nederland Wereldomroep) en Jonathan Maas (Trouw). Gespreksleider is Radi Suudi. De dag wordt afgesloten met enkele korte presentaties van studenten journalistiek over hun ervaringen met verslaggeving over integratie-onderwerpen en de ervaringen van jonge media-vrijwilligers in Amsterdam oud-West.

Wij nodigen u graag uit deel te nemen aan de studiemiddag en uw ervaringen en inzichten in de discussie in te brengen. Aanmelding vooraf is nodig, u kunt mailen naar: g.massaro@miramedia.nl. Bij aanmelding graag aangeven of u alleen, of met meer personen komt. U ontvangt na aanmelding een gedetailleerd programma, een beknopte reader en een routebeschrijving

|Deuren open: 13.30|Aanvang: 13.00|Enree: gratis|

Pagina delen:

Oudegracht 36
3511 AP Utrecht
030 - 231 0377
info@kargadoor.nl

webdesign » SPRANQ