Expositie: Bij Nacht en Ontij
Laat Je Horen!

Expositie: Bij Nacht en Ontij

BIJ NACHT EN ONTIJ

Een expositie door Nico Ayala Rivera

Wanneer de zon ondergaat en de duisternis van de nacht begint in te treden, voelt het alsof de wereld om je heen verandert. De straten worden stiller naarmate de avond vordert. Op een gegeven moment dwalen alleen nog degenen die naar nachtelijke bijeenkomsten gaan over de straten. Maar zelfs deze dansende vogels moeten uiteindelijk terugkeren naar hun nest.

De stilte en duisternis van de nacht creëren een gevoel van isolatie, omdat de meesten zich terugtrekken in hun woonruimtes om te rusten en te slapen, weg van de drukte van de dag. In deze afzondering ontstaat een gunstige omgeving voor zelfreflectie, waar gedachten, gevoelens en ervaringen verwerkt kunnen worden zonder de afleidingen van overdag. In de nacht kan je bewustzijn worden overgenomen door onbewuste angsten of fascinaties die dan naar boven komen.
Al sinds de oudheid heeft de nacht tot de verbeelding gesproken van de mensheid, er ontstaan verhalen over geesten, heksen en andere wonderlijke wezens die 's nachts ronddwalen.

In "Bij Nacht en Ontij" verkent Nico Ayala Rivera verschillende aspecten van de late uren. Hij neemt je mee op reis door de wereld van sagen, dromen, en nachtelijke openbaringen over identiteit.

Het lichaam blijft achter.

Pagina delen:

Oudegracht 36
3511 AP Utrecht
030 - 231 0377
info@kargadoor.nl

webdesign » SPRANQ