Sasja Bork 'Taferelen'
Laat Je Horen!

Sasja Bork 'Taferelen'

Sasja (Ruinen, 1971) studeerde in 1995 af aan de Academie voor Beeldende Kunsten Minerva te Groningen op lithografie en olieverfschilderen. Ze heeft een schilderschool in Nieuwegein (d’ Oude Werf in Jutphaas) en is de initiatiefnemer en curator van meerdere PoPuP Galerieën in Utrecht.

In de Kargadoor is in de maand september de serie ‘Taferelen’ tentoongesteld. Wat deze serie olieverfschilderijen zo bijzonder maakt is dat je vrolijke gezelschappen aan tafel ziet. Ze zijn met het paletmes in felle tinten op het doek vastgelegd. Ogenschijnlijk een gezellige boel, maar in de diepere laag gaat het om communicatie of liever: het ontbreken ervan. Moderne media (tv, telefoons, laptops) vervangen het persoonlijk contact. De schilderijen in deze serie weten een verhaal te vertellen dat herkenbaar is en actueel. Iets om over na te praten. Het kleurgebruik maakt ze daarnaast zeer decoratief.

In Sasja’s werk is de invloed van het Noordelijk Realisme duidelijk herkenbaar. Haar schilderijen variëren van gestileerd tot super realistisch. De stijl hangt af van het onderwerp en wat ze wil communiceren.

Beeldend Kunstenaar www.sasart.nl
Schilder School www.oude-werf.nl
Galerie www.pop-up-galerie.nl

Pagina delen:

Oudegracht 36
3511 AP Utrecht
030 - 231 0377
info@kargadoor.nl

webdesign » SPRANQ