Roggebroodt
Laat Je Horen!

Roggebroodt

Expositie in september

Roggebroodt is Roel Groeneveld, geboren te Angerlo in 1973, opgegroeid in Brabant en ruim 25 jaar woonachtig in de omgeving Utrecht. Ooit bezocht hij de kunstacademie in ’s Hertogenbosch, waar hij grafische vormgeving studeerde. Vanaf zijn 16e tekent hij al voor diverse opdrachtgevers. Naast het tekenen is hij ook werkzaam in de zorg.

Het werk van Roggebroodt kenmerkt zich door een vlotte en losse stijl met oog voor details en compositie. Van zijn hand verschenen reeds vele cartoons in diverse kranten en vakbladen, maar ook karikaturen voor o.a. de Utrechtse Gemeenteraad. Ook meer technische tekeningen zoals detailleerde plattegronden, logo’s en handleidingen horen tot de mogelijkheden.

Op papier maakt Roggebroodt eerst een snelle, ruwe potloodschets. Doordat er vlot getekend wordt, ontstaan er mooie lijnen die gebruikt kunnen worden voor de uitwerking. Deze lijnen worden met zwarte pen aangezet, twee keer, zodat de lijnen tot leven komen. Voor het definitieve resultaat wordt de pentekening gescand en ingekleurd op de computer.

www.roggebroodt.nl

 

Pagina delen:

Oudegracht 36
3511 AP Utrecht
030 - 231 0377
info@kargadoor.nl

webdesign » SPRANQ