Ester Ostoja, Saša Ostoja en Jan Willem
Laat Je Horen!

Ester Ostoja, Saša Ostoja en Jan Willem

Ester Ostoja (Split, 1957)

‘Impressions from Morocco’

Met haar fotoserie ‘Impressions from Morocco’ brengt Ester Ostoja een kleurrijk fotografisch verslag van haar reizen door Marokko, het land dat haar al jaren inspireert. Sinds 2006 bezocht ze het land 7 keer. De laatste keer, in juni 2010, samen met haar zoon Saša, die schilderijen maakt. Met haar foto’s probeert Ester de uitstraling van mensen en van het moment vast te houden. Haar foto’s overtuigen door intensiteit, spontaniteit, karakter en focussen op de interactie tussen mensen uit verschillende culturen. Dit alles vanuit het motto ‘kunst kent geen grenzen’.
Ester werd in 1957 geboren Split in Kroatië, aan de Adriatische kust. In haar geboorteland volgde ze een opleiding fotografie aan de kunstacademie. Ze kwam 32 jaar geleden naar Nederland en zette hier haar studie voort aan de Hogeschool voor de Kunsten, waar zij grafische vorming/ fotografie studeerde. Ester is niet alleen fotografe. Zij werkt ook voor dak- en thuislozen in Utrecht en vindt daarnaast nog steeds tijd om als vrijwilliger in de Kargadoor te werken. Sinds een aantal jaren is zij tevens huisfotograaf voor de Kargadoor. Eerder fotografeerde ze voor het Intercultureel Theehuis, de GGD en Flair en verschenen haar boeken met schitterende portretten voor Vluchtelingenwerk Midden Nederland, Vluchtelingen Organisatie Nederland en COS Utrecht. Ze exposeerde al op diverse locaties in de provincie Utrecht.

Saša Ostoja (Utrecht, 1983)

'Een Mondriaan in de 21ste eeuw'

Saša Ostoja (27, woont in Amsterdam) exposeert schilderijen. Hij werkt op een methodische manier met acrylverf en tape waarbij er meerdere schilderijen tegelijk worden geproduceerd. Met precisie en geduld combineert Saša ogenschijnlijk eenvoudig een kleurrijke geometrische strakke stijl met organische invloeden. Zijn werk is in de kern abstract maar kan even gemakkelijk figuratief worden geïnterpreteerd; bijna een Mondriaan in de 21ste eeuw.
Saša is als autonoom kunstenaar afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht is ook grafisch vormgever en maakt deel uit van het Kunstlicht (lichttherapie) project waarbij hij mensen live met licht inkleurt.

Jan Willem Campmans (Nijverdal, 1982)

Jan Willem is opgegroeid in Weerselo en heeft een paar jaar de lerarenopleiding tekenen in Zwolle gevolgd. Maar hij kwam er achter dat de autonoom beeldende kunst beter bij hem paste, dus vervolgde hij zijn opleiding aan de Hoge School voor de Kunsten te Utrecht. In 2008 studeerde hij met glans af aan de HKU Fine-Art en werd genomineerd voor een aantal prijzen. Als beeldend kunstenaar is Jan Willem voortdurend op zoek naar hernieuwde waarden in beschouwing en gedachte. Hij is nieuwsgierig naar de onmogelijkheid van het moment en de dynamiek van een idee. In zijn werk wisselen abstractie

en figuratie elkaar af. Spelenderwijs ontdekt hij nieuwe mogelijkheden in de digitale media en combineert dit met het ambachtelijke schilderen. Hij schildert veel met acrylverf op doek in een heel eigen, alerte, expressieve, gevarieerde en opmerkelijk persoonlijke stijl. Zijn boeiende schilderijen zijn vaak meer dan een kritische kanttekening.

Pagina delen:

Oudegracht 36
3511 AP Utrecht
030 - 231 0377
info@kargadoor.nl

webdesign » SPRANQ