b-a-r-e-n-d
Laat Je Horen!

b-a-r-e-n-d

b-a-r-e-n-d

1 februari - 28 februari

Pinhole fotografie is pure lensloze fotografie. Effecten in zijn foto's zijn beweging, repeterende beelden en bizarre kleuren die zijn ontstaan tijdens de opnamen.

De digitale fotografie heeft een enthousiaste analoge pinhole fotograaf van Ben gemaakt. Met wisselend enthousiasme heeft hij zich vaak op fotografie gestort. Nadat hij zijn eerste digitale camera had gekocht was er geen houden meer aan. Daarna begon de twijfel, wat gooi je weg, wat bewaar je, bewerken, printen, boek maken?

Fotografie had hem gegrepen maar het speelde zich steeds meer af op de computer. Eigenlijk wilde hij terug naar de analoge dingen. Via via kwam hij terecht bij pinhole fotografie, iets wat hem ook zelf te maken leek. Na een paar monsters van camera's te hebben gemaakt had hij zijn geluk gevonden.

Zijn doel is om met de meest basale camera beelden te creëren die communiceren met de kijker. Zonder zoeker en allerlei hulpmiddelen leer je weer echt te kijken voordat je licht op de film laat vallen. Het duurt best een tijdje voordat je weet hoe en wat in beeld gaat komen. Belichtingstabellen die hij in het begin altijd meenam, gebruikt hij nog maar zelden. Omdat hij de camera's zelf maak is er nog zoveel te experimenteren met beeldhoek, film, filters, belichting, negatief formaat enz.

Veel kijkplezier en wil je meer weten over zijn werk en/of pinhole fotografie, neem dan gerust contact op!

Ben Mossing Holsteijn
mail@b-a-r-e-n-d.com
www.b-a-r-e-n-d.com

 

 

Pagina delen:

Oudegracht 36
3511 AP Utrecht
030 - 231 0377
info@kargadoor.nl

webdesign » SPRANQ