Marion Steur
Laat Je Horen!

Marion Steur

Het werk van Marion Steur  was in de Kargadoor te zien vanaf  21 maart tot en met 15 mei.
Marion Steur (Avereest, 1966)

Poëzie in woord en kleur
De magie van taal heeft haar altijd al in zijn ban gehad. Taal kan betoveren, dingen zeggen maar ook achterhouden en de interessantste dingen gebeuren tussen de regels. Rond het jaar 2000 begon het schrijven grotere vormen aan te nemen en vanaf 2002 blijft het niet meer bij schrijven: haar gedichten nestelen zich op ondergronden van aquarel. Inmiddels maakt zij ook uitstapjes met andere materialen. Ook dan geldt: tekst en beeld werken op elkaar in en vormen een geheel dat meer is dan woorden en beeld over elkaar heen.

Verbazing is de drijfveer in het werk van Marion. Op zoek om haar omgeving te begrijpen heeft zij niet genoeg aan woorden. Haar directe omgeving en vooral menselijke interactie zijn haar belangrijkste inspiratiebronnen. Omdat niets is wat het lijkt en alles anders kan zijn dan het zich uit.

Momenteel schrijft Marion voor een samenwerkingsproject met houtkunstenaar Bart Ensing: de Wandelaar, zie foto (klein formaat). Het 4m lange beeld loopt met zijn gedicht door Nederland, heeft een eigen website, meer dan duizend vrienden op FaceBook en hij wil in een boekje. Er komt  een boekje op luciferdoos-formaat over de levenswandel van de Wandelaar en een prentenboekje van waar hij zoal is geweest en tot welke gedachten dit hem  verleidt.

De taalkunst van Marion Steur heeft meestal een basis van aquarel, een enkele keer maakt zij uitstapjes met krijt of acrylverf. Het beeldmateriaal wordt ingescand en dan kan de tekst zijn weg zoeken over de kleuren en vormen. Door deze digitale werkwijze is het meeste werk van Marion Steur verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en formaten: op canvasdoeken, als grote ingelijste prints op papier, als badkamerkunst en op gebruiksvoorwerpen.

Pagina delen:

Oudegracht 36
3511 AP Utrecht
030 - 231 0377
info@kargadoor.nl

webdesign » SPRANQ