Ivette Winkler
Laat Je Horen!

Ivette Winkler

Yvette Winkler
Geboren in Amsterdam (1969) deed zij, na een vroegtijdig beëindigde kappersopleiding, modevakschool de Schans en vervolgens textielvormgeving aan de Hogeschool Amsterdam. Haar afstudeerproject bestond uit een serie sieraden/ accessoires met als thema "Afspiegeling", waarbij in elk object het portret van de drager was verwerkt.

Tegenwoordig woont en werkt Winkler in Utrecht, waar zij het ontwerpen van draagbare objecten combineert met een baan als docent Beeldend en Fotografie in het basis- en voortgezet onderwijs. Winkler is daarnaast ook werkzaam als fotograaf en als zangeres van de band "Sea of Souls".

In de Kargadoor toont Winkler haar foto-expositie "Transformatie". In drie series laat ze portretten en foto's van elementen uit de natuur samenkomen tot een verhaal over imitatie en associatie. Wat kenmerkt een bepaald dier en hoe laat zich dat vertalen naar een portret. Dat is wat Winkler hoopt te laten zien door mens en dier elkaar te laten versterken, aan te vullen en met elkaar te verbinden. Waar de serie "Vis" vloeiend is met sierlijke vormen, wel of niet gevormd door water, vertelt "Paard" over de kracht van dit edele dier. En wat is er meer breekbaar dan een vlinder?

Voor meer informatie over Winkler en haar beeldende- en fotowerk, zie www.yvettew.nl

Pagina delen:

Oudegracht 36
3511 AP Utrecht
030 - 231 0377
info@kargadoor.nl

webdesign » SPRANQ