Ivana Mitrovic
Laat Je Horen!

Ivana Mitrovic

"Wat je ziet is niet wat je ziet. Er is altijd meer dan één waarheid" 

Ivana D. Mitrovic is één van de meest veelbelovende hedendaagse Nederlandse schilders. Geboren in 1967 in Belgrado, Servië. Ivana is opgegroeid in een harmonieuze en stabiele middenklassenfamilie en studeerde 'Business en Economics'. Echter, van jongs af aan was Ivana creatief en introspectief. Ze voelde een sterke drang om zich van het comfort en de veiligheid van de dagelijkse routines en conventies af te wenden en om te ontdekken wat er zich bevindt achter de zichtbare en geaccepteerde werkelijkheid. In de diepten van haar eigen onderbewuste, ontdekte ze een hele nieuwe wereld van begrip. Niet alleen voor zichzelf, maar ook van de mens en zijn fundamentele vragen: liefde, menselijke relaties, familie en de betekenis van het leven.

De werken van Ivana zijn gematerialiseerde herinneringen uit deze spectaculaire, dromerige reizen in de ruimte van de microkosmos en haar antwoorden op deze fundamentele vragen.

Sinds 2001 woont Ivana met haar dochter in Amersfoort (provincie Utrecht), de geboorteplaats van een andere grote modernistische schilder, Piet Mondriaan. Hoewel sommige van haar schilderijen en tekeningen nu onderdeel zijn van particuliere kunstcollecties, exposeert Ivana nog steeds actief haar werk in diverse galeries in heel Nederland en Europa, waaronder De ArtViseurs Galerie, Amersfoort.

De expositie is te zien t/m 28 maart 2014. Voor meer informatie kijk op www.ivana-d-mitrovic.com.

 

 

 

Pagina delen:

Oudegracht 36
3511 AP Utrecht
030 - 231 0377
info@kargadoor.nl

webdesign » SPRANQ