Dikkens Stencil Art
Laat Je Horen!

Dikkens Stencil Art

KargaKunst januari: Dikkens Stencil Art.

Deze maand hebben we extra aandacht voor de ambacht achter Dikkens’ stencil art.

Dikkens is een Utrechtse creatieveling die een groot deel van zijn tijd vult met het maken van stencil art. Hij was vanaf jongs af aan al creatief. Na een periode van tekenen, schrijven en muziek was het in 2011 tijd om de combinatie van mes, papier en spuitbus uit te proberen. Dikkens was binnen de kortste tijd verslaafd aan het maken van stencils.

Hij gebruikt zijn stencils als communicatiemiddel dat aanzet tot denken. Verandering bij mensen kun je niet afdwingen maar wel motiveren. Het werk van Dikkens heeft veelal een sociaal-maatschappelijke thematiek en is vaak kritisch van aard. De (falende) economie, de consumptiemaatschappij, machtsmisbruik, eigen verantwoordelijkheid en overbevolking zijn een aantal van de door Dikkens aangesneden onderwerpen.

Het contrast tussen de zwart/wit werken en de zeer kleurrijke werken reflecteren het leven van de papiersnijder goed. De positieve en negatieve momenten vormen dan ook een belangrijke vorm van inspiratie. Het gaat bij Dikkens vooral om het maken. De ambacht van het snijden is dan ook een belangrijk onderdeel dat het maken van stencils zo speciaal maakt voor hem. Tijdens de expositie van januari wordt het proces daarom extra onder de aandacht gebracht.

Pagina delen:

Oudegracht 36
3511 AP Utrecht
030 - 231 0377
info@kargadoor.nl

webdesign » SPRANQ