Actuele expositie: Patrick B. Smit
Ruimte voor initiatief en overleg

Actuele expositie: Patrick B. Smit

De komende twee maanden hangt in de Kargadoor het werk van fotograaf en multi-mediale kunstenaar Patrick B. Smit

Surrealistische cinematografie
Na een begin te vinden in portretfotografie kenmerkt het werk van Patrick zich nu door veelvuldig kleurgebruik en een surrealistisch karakter, geinspireerd door de cinematografie van het filmgenre film noir. Met extreme contrasten en surrealistische atmosfeer die hun wortels hebben in de vroeg-expressionistische cinema uit de vroege 20e eeuw. Vooral de decors uit deze tijd zijn een faschinatie voor de kunstenaar.

Van doek naar DOKA

''Van jongs af aan was ik gefascineerd door de kracht die beelden kunnen oproepen. Mijn vader was als schilder altijd in zijn studio, waar ik veel geleerd heb over het gebruik van zeefdruk, kleur en contrast. Toen ik later een tweedehands Rolleicord en Mamiya camera op de kop tikte, ontdekte ik een andere manier van schilderen: met licht. De geur van de chemicaliën in de DOKA bij het ontwikkelen van film riepen herinneringen op aan mijn eerste kennismaking met 'art in progress'.''

De  werken die  in de Kargadoor getoond worden met de titel   “Where angels Fall”  zijn samengesteld uit meerdere series waar ik de afgelopen 3 jaar aan heb gewerkt. Ze zijn deels een verwijzing naar  “Wings of Desire”  van de cineast Wim Wenders.

Website Patrick B. Smit

Pagina delen:

Oudegracht 36
3511 AP Utrecht
030 - 231 0377
info@kargadoor.nl

webdesign » SPRANQ