Utregticana: Bjorn van Rozen + Pondertone + Adriaan Dorresteijn
Laat Je Horen!

Utregticana: Bjorn van Rozen + Pondertone + Adriaan Dorresteijn

ZA 28 OKT 2023 om 20:30 uur tot 23:00

Utregticana: Bjorn van Rozen + Pondertone + Adriaan Dorresteijn
Een uniek avondje Utregse cultuur, voor en door Utregse artiesten!
 
Van Piekeren
 
Zoals gebruikelijk warmt Van Piekeren het publiek eerst flink op, al is de prachtige werfkelder al heerlijk verwarmd!

De mannen van Van Piekeren zijn de vaandeldragers van de betere Nederlandstalige popmuziek. Jan van Piekeren is zanger, woordkunstenaar, geboren performer en verhalenverteller. Met zijn muzikale broeders gitarist/componist Johan Fransen en accordeonist/fluitist Bruno Rombouts maakt hij meer dan honderdvijftig keer per jaar podia door heel Nederland heen onveilig, als het even kan vergezeld door een percussionist(varieert) en bassist Wouter Kronenberg. Een optreden van Van Piekeren is keer op keer een belevenis. Sappige verhalen en snelle, bij vlagen absurde humor worden afgewisseld met prachtige liedjes, met een glansrol voor de doorleefde stem en doordachte teksten van voorman Jan van Piekeren.

Bjorn van Rozen

Bjorn van Rozen's muziek houdt het midden tussen blues en chanson. Hij is een liedjesmaker en poëet en staat voor een bevlogen performance met prachtige teksten. Solo komen melodie en tekst mooi naar voren. Over leven zonder meer, liefde en met veel gevoel.

Pondertone

The Swing Rhythm Club

Pondertone navigeert onverschrokken tussen hoop en vrees met liedjes vol grote gevoelens en kleine observaties. Of is het nou precies andersom? Ze maakten al 'bedroom pop' toen Billie Eilish nog geboren moest worden. En in het vijfentwintigste jubileumjaar komen ze na een hiaat van drie jaar (I guess you know why) terug met hernieuwde energie.

Adriaan Dorresteijn

Adriaan Dorresteijn schrijft songs in een geheel eigen stijl:  blues, folk, pop, ballads. Teksten zijn een belangrijk element in zijn songs. Adriaan treedt op als singer-songwriter sinds 2016. 
Rond die tijd eindigde zijn loopbaan bij de Universiteit Utrecht als hoogleraar Internationaal Ondernemingsrecht.

Al eerder schreef hij ‘De Swalm’. Een ode aan zijn geliefde schoonvader Frans Dingelstad die zo nauw verbonden was met het riviertje De Swalm.

Producer Nico Verrips herkende de kwaliteit van het nummer en  stimuleerde Adriaan om het nummer op te nemen en zelf te zingen. Het verscheen op de EP ‘Zacht Beton’ (2018).

 

 

Omdat wij willen dat iedereen kan genieten van muziek, wordt Utregticana op basis van donatie aangeboden. Zo kunt u zelf doneren wat u kunt missen.

Belangrijk!
- Utregticana vindt plaats in De Werfkelder en is helaas niet rolstoeltoegankelijk.

Pagina delen:

Oudegracht 36
3511 AP Utrecht
030 - 231 0377
info@kargadoor.nl

webdesign » SPRANQ