Gong ligconcert
Laat Je Horen!

Gong ligconcert

ZO 24 SEP 2023 om 19:30 uur tot 22:00

Meld je hier aan!

Ervaar het helende effect van een avond met gong & klankschalen.

Op zondag 24 september is er weer een avond met een lange gong sessie van 45 minuten en een ontspanning met klankschalen. De gong wordt al eeuwenlang gebruikt als helend instrument. Bronnen beschrijven dat het gebruik van de gong zelfs terug gaat naar 1.600 jaar voor Christus. Het live ondergaan van een klankbad is heel anders dan het thuis luisteren naar een opname van een gong of klankschalen. Dit komt omdat het instrument wanneer het bespeeld wordt analoge golven de ruimte in stuurt, zonder dat deze digitaal gefilterd worden. Je lichaam krijgt zo de kans om de trillingen direct te ervaren en hierop te reageren.

Hoe ziet de avond eruit? We starten de avond met een paar (yoga)oefeningen om je lichaam op te warmen, ademhaling om je te verbinden met je innerlijke klank en echt aan te komen in de ruimte. Dat kan iedere keer iets anders zijn. Daarna maak jij het jezelf zo comfortabel mogelijk met eventueel extra dekens of kussens. Daarna ontspan je en geef je je over aan de klank, de trilling eigenlijk. Na het gongbad is er een stilte, waarna we afsluiten met een klankschalen sessie. Aan het einde drinken we met elkaar thee en is er, geheel vrijblijvend, ruimte om iets te delen.

Wat kan ik verwachten? een vraag die vaak gesteld wordt, echter moeilijk te beantwoorden omdat iedere sessie anders kan voelen, het is echt een persoonlijke ervaring. Je komt op een punt van stilte in jezelf, juist doordat je de klank eigenijk niet kunt volgen met je aandacht. Het is daarom een diepe vorm van meditatie. Jij bent uniek en daarom is het effect ook steeds uniek. Het belangrijkste is dat je het gewoon ondergaat, zonder verwachtingen, zonder oordelen met een open mind en hart.

Voor deze avond moet je zelf je matje, een kussen en een deken meenemen. Na afloop is er thee.

Pagina delen:

Oudegracht 36
3511 AP Utrecht
030 - 231 0377
info@kargadoor.nl

webdesign » SPRANQ