KargaDialogen: Gesprekken voor een beter leven
Laat Je Horen!

KargaDialogen: Gesprekken voor een beter leven

DI 27 SEP 2022 om 19:30 uur tot 22:00

MELD JE HIER GRATIS AAN!

De Kargadoor en Utrecht in Dialoog slaan hun handen ineen voor een serie inspirerende gesprekken. We gaan het hebben over ons leven en hoe we een nog beter leven kunnen leiden.

Deze editie: Meer genieten van minder?

Je hoort wel vaker kritiek op de Nederlandse ‘consumptiemaatschappij’ en ‘prestatiemaatschappij’. Voel jij de druk om te ‘consuminderen’? Minder nieuwe spullen kopen, minder met de auto rijden, minder groot wonen omdat dat duurzamer is? Wat zou minderen doen met onze tevredenheid en ons levensgeluk?

Dit onderzoeken we met elkaar in een dialoog. Doe je mee? Ieder perspectief is welkom en maakt het gesprek rijker.

Programma

19:30 Inloop
19:45 Start programma
20:00 In dialoog in groepen
21:30 Gezamenlijk oogsten opbrengst en afsluiting

Beter leven

Wat betekent het voor jou om goed te leven? Een vraag die we ons al eeuwen stellen. Denk je dan aan het bereiken van succes? Het vervullen van je behoeften? Kunnen doen waar je plezier aan beleeft? Denk je aan eigenschappen als vriendelijkheid, vrijgevigheid of eerlijkheid of empathie?  Is het wel een goed idee om in termen van ‘goed’ en ‘slecht’ te denken?  In deze serie dialogen onderzoeken we dit vanuit persoonlijke ervaringen. Gesprekken waarbij oordelen, meningen en adviezen vermeden worden en luisteren en waarderen van ieders perspectief voorop staat.

Zeven zonden, zeven zaligheden, zeven gesprekken voor een beter leven

Deze serie van zeven gesprekken is geïnspireerd op de lijst van ‘Zeven Hoofdzonden’ die in de 6e eeuw opgesteld werd door paus Gregorius I. Je heb er vast van gehoord; woede, wellust, luiheid, hebzucht, ijdelheid, jaloezie, en gulzigheid. Maar zijn deze nog van toepassing vandaag de dag? Wat als we ons negatieve oordeel achterwege laten, en deze menselijke eigenschappen met elkaar onderzoeken aan de hand van eigen ervaringen? Wat leren we dan over wat ons gelukkig maakt, en hoe we in harmonie met andere en onze omgeving kunnen leven?

Wat is een dialoog?

Een dialoog is een open gesprek over ervaringen, dromen en mogelijkheden dat bijdraagt tot onderling begrip, verbondenheid en inzicht. Ontmoeting vanuit wezenlijke nieuwsgierigheid staat voorop. We verkennen ervaringen, zienswijzen, dromen en mogelijkheden. In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Je onderzoekt met elkaar wat werkt en waar het om draait. Je spreekt voor jezelf, denkt niet voor een ander en geeft geen advies. In dialoog zie je andere betekenissen en kom je tot nieuwe inzichten. Luisteren met aandacht en onderzoeken van eigen oordelen en andere zienswijzen zijn essentieel.

We starten de avond met een korte inspiratie op het thema. Dit kan door middel van bijvoorbeeld een spreker, oefening of film. Vervolgens onderzoeken we het thema in groepjes van 6 tot 8 doormiddel van de dialoog. Aan het einde van de avond proberen we gezamenlijk de lessen, inzichten en gedachten van de avond samen te vatten.

 

Belangrijk!
- KargaDialogen vindt plaats in De Grote Zaal en is dus rolstoeltoegankelijk.

Pagina delen:

Oudegracht 36
3511 AP Utrecht
030 - 231 0377
info@kargadoor.nl

webdesign » SPRANQ