KargaDialogen: Gesprekken voor een beter leven
Laat Je Horen!

KargaDialogen: Gesprekken voor een beter leven

WO 19 OKT 2022 om 19:30 uur tot 22:00

MELD JE HIER GRATIS AAN!

De Kargadoor en Utrecht in Dialoog slaan hun handen ineen voor een serie inspirerende gesprekken. We gaan het hebben over ons leven en hoe we een nog beter leven kunnen leiden.

Deze editie: Goed kwaad?

In deze dialoog willen we van gedachten wisselen over de kracht van boosheid. Wat maakt jou boos? En wat zegt dat over wat je belangrijk vindt? Wat vind jij dat er nu eindelijk eens moet veranderen? Wat ga jij met die boosheid doen? Geeft boosheid je energie om tot actie over te komen, of verstil en verstar je juist? Kan de negatieve emotie van boosheid omgezet worden naar iets positiefs? Wat ligt binnen jouw eigen mogelijkheden om iets te veranderen? Wat zijn je ervaringen? En waar droom jij over? Deel je boosheid en je dromen. We nodigen je van harte uit om je eigen ervaringen te delen en andere perspectieven te ontdekken. Ontmoet nieuwe mensen en laat je inspireren!

Dit onderzoeken we met elkaar in een dialoog. Doe je mee? Ieder perspectief is welkom en maakt het gesprek rijker.

Programma

19:15 Inloop
19:30 Start programma: introductie en overzicht thema
20:00 In dialoog in groepen van 6-8 personen
21:30 Gezamenlijk oogsten opbrengst
21:45 Afsluiting

Beter leven

Wat betekent het voor jou om goed te leven? Een vraag die we ons al eeuwen stellen. Denk je dan aan het bereiken van succes? Het vervullen van je behoeften? Kunnen doen waar je plezier aan beleeft? Denk je aan eigenschappen als vriendelijkheid, vrijgevigheid of eerlijkheid of empathie?  Is het wel een goed idee om in termen van ‘goed’ en ‘slecht’ te denken?  In deze serie dialogen onderzoeken we dit vanuit persoonlijke ervaringen. Gesprekken waarbij oordelen, meningen en adviezen vermeden worden en luisteren en waarderen van ieders perspectief voorop staat.

Zeven zonden, zeven zaligheden, zeven gesprekken voor een beter leven

Deze serie van zeven gesprekken is geïnspireerd op de lijst van ‘Zeven Hoofdzonden’ die in de 6e eeuw opgesteld werd door paus Gregorius I. Je heb er vast van gehoord; woede, wellust, luiheid, hebzucht, ijdelheid, jaloezie, en gulzigheid. Maar zijn deze nog van toepassing vandaag de dag? Wat als we ons negatieve oordeel achterwege laten, en deze menselijke eigenschappen met elkaar onderzoeken aan de hand van eigen ervaringen? Wat leren we dan over wat ons gelukkig maakt, en hoe we in harmonie met andere en onze omgeving kunnen leven?

Wat is een dialoog?

Een dialoog is een open gesprek over ervaringen, dromen en mogelijkheden dat bijdraagt tot onderling begrip, verbondenheid en inzicht. Ontmoeting vanuit wezenlijke nieuwsgierigheid staat voorop. We verkennen ervaringen, zienswijzen, dromen en mogelijkheden. In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Je onderzoekt met elkaar wat werkt en waar het om draait. Je spreekt voor jezelf, denkt niet voor een ander en geeft geen advies. In dialoog zie je andere betekenissen en kom je tot nieuwe inzichten. Luisteren met aandacht en onderzoeken van eigen oordelen en andere zienswijzen zijn essentieel.

We starten de avond met een korte inspiratie op het thema. Dit kan door middel van bijvoorbeeld een spreker, oefening of film. Vervolgens onderzoeken we het thema in groepjes van 6 tot 8 doormiddel van de dialoog. Aan het einde van de avond proberen we gezamenlijk de lessen, inzichten en gedachten van de avond samen te vatten.

 

Belangrijk!
- KargaDialogen vindt plaats in De Grote Zaal en is dus rolstoeltoegankelijk.

Pagina delen:

Oudegracht 36
3511 AP Utrecht
030 - 231 0377
info@kargadoor.nl

webdesign » SPRANQ