Future without war:
Laat Je Horen!

Future without war: "Not our war"

ZA 10 SEP 2022 om 16:00 uur tot 23:00

KOOP HIER JE KAARTJE!

Op 10 september zullen Olga Karatch uit Wit-Rusland en Yuriy Sheliazhenko uit Oekraïne vertellen waarom oorlog niets oplost en waarom zij ervoor gekozen hebben zich ertegen te verzetten. De Russische gewetensbezwaarde Alex Belik, die op de affiches en flyers wordt aangekondigd, kan helaas niet komen. Rudi Friedrich van de Duitse organisatie Connection en een door ons gevraagde Nederlandse advocaat zullen verslag uitbrengen over de situatie in Rusland en hoe wij in Nederland de oorlogsverzetsstrijders in Rusland kunnen steunen.

Tienduizenden jonge Russen zijn naar de buurlanden gevlucht om niet aan de oorlog deel te nemen. In Luhansk worden honderden Russische soldaten die niet langer willen vechten, door hun commandanten gevangen gehouden.

Ook in Oekraïne en Wit-Rusland verzetten velen zich tegen de oorlog die in een patstelling lijkt te eindigen ten koste van honderdduizenden doden en gewonden. Maar is de weigering om mee te werken aan de oorlog in Rusland hetzelfde als in Wit-Rusland of Oekraïne? Wat zijn de motieven en wat zijn de gevolgen van dienstweigering in deze landen?

Wat kunnen we op die dag verwachten?

16.00-18.00 uur: toespraken, muziek en poëzie. Naast genoemde sprekers zullen ook Mark Akkerman van Stop Wapenhandel en Christine Schweitzer van de Duitse Federatie voor Sociale Verdediging

(www.soziale-verteidigung.de) spreken. Tussendoor zingt Your Last Pirates enkele protestliederen en draagt Stephan Brües poëzie voor.

18.00-19.30: maaltijd & meer (o.a. presentatie van een spel en boek over vrede en geweldloosheid door Nina Koevoets (PeacePower.org).

19.30-21.00 uur: workshops. Er zijn drie workshops, één over humanitaire corridors (Olga Karatch), één over solidariteit met gewetensbezwaarden in Rusland, Wit-Rusland en Oekraïne (Rudi Friedrich) en één over verzet tegen oorlog vanuit Oekraïne (Yurii Sheliazhenko, Online).

Na afloop is er vanaf ongeveer 21.00 uur gelegenheid om aan de bar na te praten, misschien wat korte films te vertonen, misschien een rondedansje uit Wit-Rusland te doen. We zien wel wat er gebeurt.

Ticketprijs: €20, inclusief maaltijd, maar exclusief drank Als de toegangsprijs voor jou te hoog is, stuur ons dan even een bericht via https://www.wri100.nl/contact/ met als onderwerp "verzoek om korting".

Pagina delen:

Oudegracht 36
3511 AP Utrecht
030 - 231 0377
info@kargadoor.nl

webdesign » SPRANQ