Politiek Cafe: Een economie voor alle Utrechters
Laat Je Horen!

Politiek Cafe: Een economie voor alle Utrechters

WO 8 JUN 2022 om 20:00 uur tot 23:00

RESERVEER HIER JE GRATIS TICKET!

In Utrecht wordt enorm veel geld verdiend maar toch is er ook heel veel armoede. De overheid heeft zich teruggetrokken uit de wijken en steeds meer voorzieningen zijn onbereikbaar geworden voor bewoners. Vooral in kwetsbare wijken verschraalt de lokale buurteconomie en staat de gemeenschap onder druk. Kunnen we deze trend keren en een lokale economie bouwen die werkt voor alle inwoners?

Volgens het Commons Network kan dit zeker als gemeenten echt durven kiezen om de economie te vergemeenschappelijken. ‘Community wealth building’, heet de aanpak die zij bepleiten. Wat het precies inhoudt? Het betekent dat gemeente actief bijdraagt aan de opbouw van een bloeiende lokale economie, waarin lokale ondernemers voorrang krijgen op internationale concerns. Waarin buurtinitiatieven en werknemerscoöperatieven worden aangemoedigd en waarbij de gemeente de zeggenschap over de publieke ruimte en lokale voorzieningen zoveel mogelijk deelt met de mensen om wie het gaat. Eén van de gemeenten die hier in Nederland werk van maakt is de gemeente Amsterdam, waar GroenLinks al jaren meebestuurd.

Kunnen we die aanpak ook in Utrecht gebruiken? Wat zijn de valkuilen en risico’s als we dat willen? En hoe kunnen we dit echt samen met Utrechters gaan uitrollen? Op 8 juni organiseert GroenLinks over die vragen een politiek café. Samen met experts en lokale politici bespreken we hoe een economie eruitziet die iedereen verrijkt.

Met medewerking van:

- Imane Nadif, gemeenteraadslid GroenLinks Amsterdam (met als link onder haar naam: www.amsterdam.nl/bestuur-organisatie/gemeenteraad/fracties/raadsledengroenlinks/imane-nadif)

- Bianca Ernst, Hof van Cartesius (met als link onder haar naam: www.hofvancartesius.nl/)

- Jan Damen, Schoon gewoon (met als link onder zijn naam: www.schoongewoon.nl/)

- Henk van Arkel, De Utrechtse Munt/STRO (met als link onder zijn naam: www.utrechtse-euro.nl/)

- Mahaar Fattal, gemeenteraadslid GroenLinks Utrecht (met als link onder haar naam: utrecht.groenlinks.nl/onze-mensen/mahaar-fattal)

- Hans Rodenburg, Wetenschappelijk Bureau GroenLinks (met als link onder zijn naam: www.wetenschappelijkbureaugroenlinks.nl/onze-mensen/hans-rodenburg)

En uiteraard is er weer volop ruimte voor discussie. Ook bij de borrel.

Alvast inlezen?

Het politiek café zal plaatsvinden in De Kargadoor, Oudegracht 36 op woensdag 8 juni.
De avond zal ook via een livestream (bij livestream graag de volgende link: https://youtu.be/PJNmDNrvSkI) op YouTube te volgen zijn.
Het evenement is ook te vinden op Facebook. (bij Facebook graag de volgende link: https://fb.me/e/2k1tNnXmo)

Pagina delen:

Oudegracht 36
3511 AP Utrecht
030 - 231 0377
info@kargadoor.nl

webdesign » SPRANQ