Cursus: Klassieke levenskunst
Laat Je Horen!

Cursus: Klassieke levenskunst

DI 15 MRT 2022 om 19:30 uur tot 22:00

SCHRIJF JE HIER IN!

Hoe leid ik een mooi en waardevol leven? Wat betekent dit voor mij? Kies ik daadwerkelijk voor wat ik van belang vind? Hoe ga ik om met mezelf en met de ander? Houden deze vragen je bezig en ben je op zoek naar een antwoord? In zes avonden maak je kennis met ‘de levenskunst’.

Tijdens de cursus Klassieke levenskunst leer je over het ontstaan van de levenskunst, de vragen waar het om draait en de relevantie voor je eigen leven. Door je te verdiepen in filosofie, te praten en te oefenen, leer je scherper te denken over jouw leven en wat je echt belangrijk vindt. Want daar gaat het om in deze cursus: jouw vragen over hoe te leven.

In zes avonden maak je kennis met vele denkers die je voorgingen in het onderzoek naar het goede leven. Filosofen komen aan bod, waaronder Socrates, Aristoteles en Epicurus.

Filosofie van de levenskunst blijft niet beperkt tot de studeerkamer maar draait juist om het leven hier en nu. Levenskunst is oefenen. Daarom lees je niet alleen teksten en hoor je over deze denkers, ook oefen je met medecursisten, onder leiding van een ervaren docent.

Wanneer? Deze cursus van het Humanistisch Verbond is een reeks van 6 dinsdagavonden: 15 maart, 22 maart. 29 maart, 5 april, 12 april en 19 april.

Kosten?

Prijs (inclusief reader en koffie/thee):
€ 180 standaard
€ 110 leden Humanistisch Verbond
€ 80 bij minimum inkomen en studenten
€ 55 leden Humanistisch Verbond met een minimum inkomen

Pagina delen:

Oudegracht 36
3511 AP Utrecht
030 - 231 0377
info@kargadoor.nl

webdesign » SPRANQ