Verhalentafel: Het Roer Om
Laat Je Horen!

Verhalentafel: Het Roer Om

DO 25 NOV 2021 om 19:30 uur tot 22:00

RESERVEER HIER JE GRATIS TICKET!

Als try-out van Verhalenhuis Utrecht (in oprichting) organiseren we op donderdagavond 25 november i.s.m. De Kargadoor een verhalentafel. Een gelegenheid waarbij ieder die dat wil een persoonlijk verhaal kan vertellen van maximaal 10 minuten. Het thema is ‘het roer om’.

Dan kan het gaan om allerlei kleine veranderingen waarvoor je bewust hebt gekozen, maar ook om grote transformaties die van blijvende betekenis zijn. Misschien zijn het slechts wensen, ofwel stappen die je graag nog es zou willen zetten. Al die ervaringsverhalen delen we in kleine kring met elkaar. Aan een tafel, dus er is géén podium. Wie alleen wil komen luisteren, is ook van harte welkom.

Een boer vindt op een dag een groot, gespikkeld ei op zijn erf en legt die in het kippenhok. Het ei wordt uitgebroed, maar daaruit komt geen geel kuikentje, maar een grijsbruine die er anders uitziet dan de rest. Dat vreemde vogeltje groeit op en doet precies wat alle andere kippen op het boerenerf ook doen: scharrelen, fladderen en graankorrels van de grond pikken. Hij denkt: ik ben een kip, hier hoor ik thuis.

Maar op een dag ziet hij hoog in de lucht een grijsbruine vogel met krachtige vleugelslag, scherpe klauwen en een kromme snavel. ‘Wie is dat? Hij lijkt wel wat op mij.’ ‘O, dat is een adelaar’, reageert een van de kippen. ‘Koning van de vogels. Die hoort altijd hoog te vliegen en snel te jagen. Maar wij kippen horen op de aarde, wij scharrelen ons eten bij elkaar. Dat is nu eenmaal ons lot. En zo leefde die grijsbruine vogel een leven als kip en stierf als een kip, terwijl hij eigenlijk een adelaar was.

Wie ben jij? Wie wil jij zijn? Welk roer(ei) zou er misschien in jouw leven om kunnen om verder te groeien?

* Belangrijk!

- Dit evenement is gratis toegankelijk.

- Controle van QR-code en I.D. is voor iedereen verplicht.

- Heb je toch klachten? Wees verstandig en blijf thuis!

- Dit evenement is rolstoeltoegankelijk.

Pagina delen:

Oudegracht 36
3511 AP Utrecht
030 - 231 0377
info@kargadoor.nl

webdesign » SPRANQ