Livestream: Utrecht in Dialoog - Vrijheid
Ruimte voor initiatief en overleg

Livestream: Utrecht in Dialoog - Vrijheid

DO 30 APR 2020 om 19:30 uur

De Kargadoor dialoog gaan online vanwege de COVID-19 crisis. Online in dialoog gaan is even wennen, maar helemaal niet moeilijk! Doe ook mee en meld je aan. Voorafgaand ontvang je een link waarmee je kunt inloggen op zoom.

Wil je jouw ervaringen en ideeën delen en die van anderen horen? Meld je aan met de rode knop bovenaan de pagina. Je buren, vrienden en familieleden zijn ook welkom!

Vrijheid

5 mei, Bevrijdingsdag, is de dag dat Nederland 75 jaar onafhankelijk is. Bevrijdingsdag is het moment om de overwinning te vieren na de bezetting van Nederland, net zoals in andere Europese landen.

Tegelijkertijd zijn er andere landen die niet datzelfde lot delen: over de hele wereld verwoesten oorlogen nog steeds gezinnen en steden. Alleen al in 2019 zagen we wereldwijd het grootste aantal protesten ooit.

Wat definiëren we, gezien die tegenstrijdige feiten, ondertussen als vrijheid? Welke rol spelen media in het weergeven van de situatie in de wereld en met betrekking tot onze ideeën over bevrijding, eenheid en vrijheid? Wat brengt vrijheid tot stand en hoe kunnen we ons een betere wereld voorstellen?

Thema Erbij horen

Wij zijn sociale wezens; we willen niet alleen onszelf kunnen zijn, we willen ook bij een groep horen. Waar voel je je het meest thuis? Hoe actief ben je op zoek naar nieuwe groepen en kringen? Wat heb je nodig om die te vinden of uit te breiden? In de Kargadoor gaan we in gesprek over ‘erbij horen’ om nieuwe inzichten te verzamelen en verbinding te vinden.

Programma

19:00 Introductie Zoom. Wees hierbij aanwezig als u niet eerder met zoom heeft gewerkt of hier meer uitleg over wilt
19:25 Inloggen overige participanten
19:30 Welkom en introductie op het thema
19:45 Uiteen uit groepen voor dialoog
21:15 Einde dialoog en nabespreking

Aanvang 19:30 uur | Entree: gratis | Aanmelden via deze link |

Pagina delen:

Oudegracht 36
3511 AP Utrecht
030 - 231 0377
info@kargadoor.nl

webdesign » SPRANQ