Archief
Ruimte voor initiatief en overleg

Archief

Een overzicht van de afgelopen tijd.

WO
20 mrt
20:00 | Gratis
Utrecht College Tour: Jan-Paul de Beer
Geld verdienen en er ook nog een goed gevoel aan overhouden? Jan-Paul de Beer doet dat door kinderen te laten springen en dansen in de klas. Want door te bewegen, leer je meer!Maar hoe begin je ... »
DO
14 mrt
19:30 | Gratis
Basta! Perspectives within Feminism
Elke tweede donderdag van de maand presenteert KSU een Basta! Basta! is een organisatie die sinds 2007 maatschappijkritisch debat in Utrecht voert. Basta! brengt mensen samen om te ... »
DI
12 mrt
19:30 | Gratis
Movies That Matter: Wadjda
Haifaa Al-Mansour, die gezien wordt als de eerste vrouwelijke filmmaker uit Saoedi-Arabië, vertelt een intiem verhaal over een meisje met grote dromen. Wadjda staat voor vele meisjes en ... »
MA
11 mrt
12:30 | 5,-
Voor het eerst: KargaLunch
Voor het eerst: de KargaLunch! Ben je een buurvrouw of buurman en zit je alleen thuis? Werk je als ZZP'er thuis of in een koffiezaakje en heb je wel wat behoefte aan een leuk gesprek? Kom ... »
ZA
9 mrt
20:00 | Gratis
Documentaire: Women's Gold
Women’s gold is een ‘observational film’, die het verhaal vertelt van de sheaboter producerende vrouwen in Tampe-Kukuo, een gemeenschap aan de rand van Tamale. De hoofdstad van ... »
VR
8 mrt
19:15 | Gratis
DWARS - De Nieuwe Feministische Golf
8 maart is het de internationale Dag van de Vrouw! Om dat te vieren organiseert DWARS een avond over nieuwe feministische golf: is die er eigenlijk wel? En wat is het verschil met de vorige ... »
DO
7 mrt
21:45 | 10,-
Utrecht Comedy Week: John Robertson - Dominant
De dag voor het Utrecht International Comedy Festival geven wij een sneak preview van een paar van de speciaalste comedians in de Comedyhuis Club in Utrecht (Oudegracht 36, Utrecht). Met op 7 ... »
DO
7 mrt
21:15 | 10,-
Utrecht Comedy Week: Comedyhuis
De dag voor het Utrecht International Comedy Festival geven wij een sneak preview van een paar van de speciaalste shows. Met op 7 maart van 21.15 uur tot 22.15 uur stand-up comedy van de ... »
DO
7 mrt
20:15 | 10,-
Utrecht Comedy Week: Paul Currie - Re-release the Baboons
De dag voor het Utrecht International Comedy Festival geven wij een sneak preview van een paar van de speciaalste shows. Met op 7 maart van 20.15 uur tot 21.15 uur Re-release the Baboons van ... »
DO
7 mrt
19:45 | 10,-
Utrecht Comedy Week: Comedyhuis - VROEGE SHOW
De dag voor het Utrecht International Comedy Festival geven wij een sneak preview van een paar van de speciaalste shows. Met op 7 maart van 19.45 uur tot 20.45 uur uur stand-up comedy van de ... »
DO
7 mrt
19:30 | Gratis
Utrecht in Dialoog: Gelijke Rechten
Utrecht in Dialoog komt naar De Kargadoor! Op donderdag 7 maart gaan we in gesprek over gelijke rechten. Wat betekent mannelijkheid en vrouwelijkheid en is het opkomen voor gelijke rechten, of ... »
WO
6 mrt
19:30 | Gratis
Jazzkelder
Diep in het hart van Utrecht vind je het best bewaarde jazzgeheim van de stad: de Jazzkelder van De Kargadoor. Iedere 1e woensdag van de maand wordt de werfkelder aan de Oudegracht omgetoverd ... »
WO
6 mrt
17:00 | Gratis
Alliance Française Utrecht - Taalcafé
Zin om Frans te spreken in een gemoedelijke ambiance? Kom naar het Café Français van de Alliance Française Utrecht! Francofielen, studenten, native speakers, ... »
MA
4 mrt
20:30 | 7,50
Utrecht Comedy Week: Comedians of Tomorrow
Het Utrecht International Comedy Festival zorgt dat er in de week voor het festival op 8/9 maart bijna elke dag wel wat te lachen valt in Utrecht tijdens de Utrecht Comedy Week.Met op maandag 4 ... »
ZO
3 mrt
13:00 | gratis
The Women's March NL x Kargadoor Sign Making Event
* Beschrijving in Engels The Women's March on Amsterdam 2019 will be held on March 9th, with the message: all oppression is connected. Everybody (f/m/x) is welcome, as this is an intersectional ... »
VR
1 mrt
17:00 | gratis
Utrecht Comedy Week - Narren: Humor is de kunst
Als comedians en kunstenaars iets gemeen hebben dan is het wel hun gezamenlijke maatschappelijke rol. Met hun werk laten ze je net anders denken en kijken naar alledaagse en ... »
WO
27 feb
20:00
Uitverkocht! Utrecht College Tour: Valerie Bisscheroux & Maud Wiemeijer
Je wordt dood gegooid met romantische komedies als Mannenharten, Hartenstraat en Alles is liefde. Wat deze films gemeen hebben; het gaat over hetero-relaties. "Laten we daar eens verandering in ... »
DI
26 feb
19:30 | Gratis
Lezing: 'Van stress naar Zen'
We leven in een snelle tijd. Dat geeft ons veel nieuwe individuele mogelijkheden. Ook de communicatie gaat razendsnel. Dagelijks ontvangen we via internet en de (social) media een spervuur aan ... »
VR
22 feb
20:00 | Gratis
Angela van Leeuwen & Van Piekeren
Een hele avond Nederlandstalige muziek in onze mooie werfkelder! Deze avond strijkt Van Piekeren weer neer voor een avond indringend muziekgeweld. Verhalenverteller en zanger Jan van Piekeren ... »
DO
21 feb
20:30 | 8,- (online vvk) 9,- aan de kassa
De Komijnen met Tato Wesselo
De Komijnen, het verrassings-ei onder de podia, heeft donderdag 21 februari een bijzondere curator te gast: Tato Wesselo. Hij verzorgt een deel van het programma en nodigt bevriende artiesten ... »
WO
20 feb
20:00 | Gratis
De Jaren Zestig met Geert Buelens
Met schrijver Geert Buelens gaan we de jaren zestig in. Een tijd van de nozems en de provo's, The Beatles, de minirok én het groeien van De Kargadoor! Buelens laat zien hoe grote ... »
WO
20 feb
17:00
Alliance Française Utrecht - Taalcafé
Zin om Frans te spreken in een gemoedelijke ambiance? Kom naar het Café Français van de Alliance Française Utrecht! Francofielen, studenten, native speakers, ... »
VR
15 feb
20:30 | 15,-
Comedyhuis Club - Showcase
Voor het leukste avondje uit in Utrecht moet je in de Comedyhuis Club zijn, met elke zaterdag een show met de beste stand-up comedians uit binnen- en buitenland. En dat alles in het hartje van ... »
VR
15 feb
20:00
Weerwolven in de Kargadoor
Het is ergens volle maan en dat betekent dat de weerwolven van Wakkerdam ontwaken in de werfkelder van De Kargadoor!Vannacht veranderen enkele dorpsbewoners in verslindende weerwolven die mensen ... »
DO
14 feb
19:30 | Gratis
Basta!: Actie en Protest voor Amelisweerd
Basta! is terug!Na een lange tijd weggeweest, brengen de Kritische Studenten Utrecht onze maandelijkse Basta! avonden terug naar De Kargadoor. Wij bieden informatieavonden, debatten, films en ... »
VR
8 feb
20:30
Silent Disco - OP TIJD NAAR HUIS
Zucht je bij het idee dat je om 02.00 uur nog de stad in moet? Wil je dansen maar ook nog wat aan je weekend hebben? Wij ook! Kom Silent Disco dansen bij De Kargadoor!Vanaf 20.30 uur kun je in ... »
VR
8 feb
19:30
60 jaar De Kargadoor: Laat je horen!
Laat je horen! In 2019 brengt De Kargadoor haar bijzondere verleden naar de toekomst. We zijn 60 jaar en vieren dit met een groots jubileum om jullie, en de rest van Utrecht, te inspireren, te ... »
WO
6 feb
19:30 | Gratis
Jazzkelder
De avond opent met een concert door MenMade. De band noemt zich een eigenzinnig sextet met een repertoire variërend van subtiele jazz ballads tot stampende hotjazz. De bezetting is: Mark ... »
DO
31 jan
20:30 | €11,47
Pim van de Werken presenteert Teije en Zijn Meisjesleger - UITVERKOCHT
Teije en Zijn Meisjesleger verraste vriend en vijand met zijn debuut album. 'Een album als een mokerslag. Ik wil dat iedereen in dit taalgebied er minstens eenmaal naar luistert.'Samuel ... »
DO
31 jan
19:30 | Gratis
DWARS: Linda Voortman
Op 31 januari komt Linda Voortman langs in De Kargadoor samen met DWARS om te praten over schulden! Linda Voortman is oud-Tweede Kamerlid en momenteel wethouder in de gemeente Utrecht. Met haar ... »
WO
30 jan
20:00
Utrecht College Tour: Andrea Maier
Tijdens het Utrecht College Tour kun je vragen stellen over de levens- en carrièrelessen van inspirerende sprekers uit de werelden van politiek, media, cultuur en onderwijs. Eerder ... »
DI
29 jan
19:30
Lezing: Holistische wetenschap
Laat de wetenschap belangrijke kennis ongebruikt liggen? Is de gebruikelijke materialistische benadering in feite niet erg beperkt? Biedt deze benadering wel een oplossing voor grote ... »
MA
28 jan
19:30 | Gratis
Kees
Ben je met je vrijwilligersinitiatief een flyer aan het maken? Bouw je aan een nieuwe website? Maak je social media berichtjes voor een festival? Of zit je volop in een fondsenaanvraag? Wil je ... »
ZA
26 jan
19:00 | 10,-
Comedyhuis Club – Fast Show met Marlon Kicken
Soms heb je zin om comedy te kijken, maar niet om een hele avond kwijt te zijn. Daarom presenteert het Comedyhuis op zaterdag 26 januari weer de Fast Show: een korte comedy-show van ... »
VR
25 jan
20:00 | 5,-
Van Hemel en Hel & Van Piekeren
Een hele avond Nederlandstalige muziek in onze mooie werfkelder! Deze avond strijkt Van Piekeren weer neer voor een avond indringend muziekgeweld. Verhalenverteller en zanger Jan van ... »
DO
24 jan
20:15 | 10,-
Alliance Française: Varen door Frankrijk
Niks zo rustgevend als kabbelend door de Franse wateren glijden! Deze Alliance Française neemt filmmaker Queenie Reesinck je mee varen door Frankrijk. Queenie neemt je per boot mee over ... »
WO
23 jan
19:00
Art and anthropology; Matter, method, medium
De afdeling Culturele Antropologie organiseert vanavond een installatie om de relatie tussen kunst en antropologie te ontdekken. In deze interactieve pop-up expositie onderzoeken we de vraag: ... »
ZA
19 jan
20:30 | 15,-
Comedyhuis Club - Showcase
Voor het leukste avondje uit in Utrecht moet je in de Comedyhuis Club zijn, met elke zaterdag een show met de beste stand-up comedians uit binnen- en buitenland. En dat alles in het hartje van ... »
DO
17 jan
20:30 | 8,-
De Komijnen
Iedere 3e donderdag van de maand in De Kargadoor te Utrecht: een extreem eigenzinnig podium voor een nieuwsgierig publiek. Met absurde performances, ultrakorte verhalen, (animatie)films, ... »
WO
16 jan
20:00
Utrecht College Tour: Nicole Buch
Voor iemand die geen crimineel is, komt ze opvallend vaak in de gevangenis. Of zoals zij het noemt de ‘bajes’. We hebben het natuurlijk over Nicole Buch! Ze studeerde ... »
ZO
13 jan
14:00
Culturele Zondag: Laat je horen!
Laat je horen! Tijdens de Nieuwjaarsduik geeft De Kargadoor een kleine preview van het 60-jarig jubileum met een photobooth, een kleine expositie en vertonen we beelden over onze bijzondere ... »
ZA
12 jan
20:00 | 5,-
De Weekend Kwis-Netflix Kwis
 Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Neen! Het zijn de mannen van Raubenschwütz Quizzen met De Weekend Kwis! Een supergezellige pubquiz én ook nog eens op de ... »
VR
11 jan
19:00 | 4,-
Uitgeverij Chaos: Open Mic
De Utrechtse, feministische uitgeverij Chaos komt naar De Kargadoor met een open mic! Interesse als performer? Je kunt je via dit formulier aanmelden. Deur open 18.30 uur | Aanvang 19.00 uur | ... »
DO
10 jan
20:00
Bellum Poetica
Bellum Poetica is de Poetry Slam van studievereniging Awater. De winnaar van deze wedstrijd gaat door naar de halve finale van het NK-poetry slam! Zowel de publieks- als de jurywinnaar krijgen ... »
WO
9 jan
19:30
Jazzkelder
Diep in het hart van Utrecht vind je het best bewaarde jazzgeheim van de stad: de Jazzkelder van De Kargadoor. Iedere 1e woensdag van de maand wordt de werfkelder aan de Oudegracht omgetoverd ... »
ZO
6 jan
20:30 | 10,-
Comedyhuis Club - Eindshow Comedycursustalenten
Zeven weken op rij werkte een groep jonge comedytalenten zich in het zweet om samen met de ervaren comedians van het Comedyhuis een perfect comedy-optreden neer te kunnen zetten. En deze avond ... »
VR
4 jan
20:30 | 15,-
Comedyhuis Club - Showcase
Voor het leukste avondje uit in Utrecht moet je in de Comedyhuis Club zijn, met elke zaterdag een show met de beste stand-up comedians uit binnen- en buitenland. En dat alles in het hartje van ... »
VR
28 dec
20:30 | 13,-
Comedyhuis Club: Flunknarf
Improv-comedy, oftewel comedy die live ter plekke wordt bedacht door de comedians op het podium: dat is waar het om draait bij de maandelijkse show van Flunknarf in de Comedyhuis Club in ... »
WO
26 dec
14:00
Maria's Kerst-in
Ook deze Tweede Kerstdag verandert de werf van De Kargadoor in een sfeervolle ontmoetingsplek voor dak- en thuislozen. Met glühwein, barbecue, vuurkorven en live-muziek. Op deze ... »
ZA
22 dec
20:00 | 5,-
Utregticana: Nele Mennes en Van Piekeren
Een hele avond Nederlandstalige muziek in onze mooie werfkelder! Deze avond strijkt Van Piekeren weer neer voor een avond indringend muziekgeweld. Verhalenverteller en zanger Jan van Piekeren ... »
Pagina delen:

Oudegracht 36
3511 AP Utrecht
030 - 231 0377
info@kargadoor.nl

webdesign » SPRANQ