Filmvertoning: Diagnosticeren in de Psychiatrie
Ruimte voor initiatief en overleg

Filmvertoning: Diagnosticeren in de Psychiatrie

DO 27 JUN 2019 om 18:00 uur

Film Diagnosing Psychiatry
Voorafgaand aan de boekpresentatie wordt in cultureel centrum De Kargadoor aan de Oudegracht 36, 3511 AP Utrecht, de film Diagnosing Psychiatry vertoond. Deze film is gemaakt door de Deense filmmaakster Anahi Testa Pedersen. Zij kreeg negen jaren geleden een psychiatrische etiket. Ondertussen functioneert zij al jaren goed en wil zij van dat etiket af. De film is in het Deens, met Engelse ondertiteling. De film laat zien op welke weerstanden zij stuit om dat gedaan te krijgen.

De film laat ook de bijzondere betekenis zien van de Deense hoogleraar Peter Gøtzsche voor de medische wetenschap en in het bijzonder de psychiatrie. Het stellen van diagnosen in de psychiatrie is zeer subjectief en sterk afhankelijk van de psychiater waar men mee te maken heeft. Peter Gøtzsche is een van de meest vooraanstaande wetenschappers van deze tijd. Hij heeft als enige medische wetenschapper in alle vijf grootste internationale medische tijdschriften meer dan 70 artikelen gepubliceerd. De laatste jaren heeft hij zich vooral met bezighouden met het onderzoek in de psychiatrie.

De film is om 19.18 uur afgelopen. De loopafstand naar het Academiegebouw op het Domplein is circa 1000 meter, hier vindt de boekpresentatie plaats.
Een parkeergarage in de buurt van De Kargadoor is Paardenveld. Parkeergarages in de buurt van het Domplein is Springhaver.

Deur open 17.45 uur | Aanvang 18.00 uur | Entree 2,50 |

Pagina delen:

Oudegracht 36
3511 AP Utrecht
030 - 231 0377
info@kargadoor.nl

webdesign » SPRANQ