Queer(ing) Friendships Speed Dating
Ruimte voor initiatief en overleg

Queer(ing) Friendships Speed Dating

DO 20 JUN 2019 om 20:00 uur

‘Queer friendships are transformative experiences built on strength and subversion – that we think, feel, experience, share, resist together lead to the emergence of queer sociality that are disproved by heteropatriarchy and yet we persist. Our coming together in solidarity and in friendship – and forging solidarities through friendship – is resistance. We resist by supporting each other live non-normatively, counter shame privately and collectively, and share grief emphatically, helping each other navigate queerness while inhabiting and traversing inflexible structures of violence.’ - Sohini Chatterjee

(lees hier het hele artikel: https://feminisminindia.com/2018/12/03/queer-friendship-important/)

Hoe is het met jouw queer vriendschappen gesteld? Ben je op zoek naar meer verdieping? Zoek je mensen die met je mee willen naar de queer events die je misschien in je eentje niet durft te bezoeken? Verlang je naar mensen aan wie je dingen nou eens níet hoeft uit te leggen? Dat snappen we. We hebben queer vriendschappen allemaal hard nodig.

Misschien denk je: ‘Speeddaten? Maar dat zijn toch van die super (hetero-)normatieve events waarbij mensen precies drie minuten krijgen om te kijken of ze elkaar aantrekkelijk (volgens allerlei standaarden waaraan wij ons überhaupt niet willen conformeren) én interessant genoeg vinden voor een volgende date in een romantischer setting?’

Klopt ja. Helemaal kut.

Wij willen op zoek naar een meer duurzame en bewuste vorm van (vriendschappelijk) ontmoeten en contact leggen. Queer vriendschappen voor de langere termijn, verder bouwen aan een zorgzame community - dat idee. Is dat ook iets waar jij behoefte aan hebt?

Dan willen wij je bij De Kargadoor een plaats aan tafel aanbieden. Een veilige plek om gelijkgestemden te ontmoeten, zonder dat dat daar direct romantische verwachtingen aan verbonden hoeven te zijn. We zetten in op een avond vol goede gesprekken en interessante ontdekkingen. Misschien ontmoet je wel de juiste mensen om samen mee naar het Midzomergrachtfestival, dat de dag na ons event begint, te gaan. Dat zou een leuke bonus kunnen zijn!

Hierbij een paar punten om in gedachten te houden voordat je naar onze queering friendships speeddate avond komt:

1. No judging. Als organisatie willen we erop toezien dat iedere deelnemer zich veilig voelt. Dat betekent dat racistische, transfobische, homofobische, validistische en fatfobische uitingen niet worden getolereerd.

2. Wanneer je je toch ergens oncomfortabel over voelt, mag je de organisatie (we zullen herkenbaar zijn en rondlopen) aanspreken. Wij zullen onze verantwoordelijkheid daarin nemen. We zijn daar voor jullie.

3. Consent is sexy. Ook in niet-romantisch contact en context is het belangrijk om consent te vragen voor aanrakingen, knuffels of andere uitingen van liefde. Houd altijd rekening met elkaar.

4. We zorgen voor nametags waarop je de pronouns van je voorkeur kunt invullen. Misschien is nog niet iedereen het gewend om verschillende pronouns te gebruiken - laten we er voor open staan om elkaar te corrigeren waar nodig. We willen niet dat er iemand gemisgenderd wordt - immers, dat gebeurt buiten onze queer community al veel te vaak.

Wij vinden natuurlijk ook dat vriendschappen onbetaalbaar zijn, maar we willen graag lokale queer artists ondersteunen en daarom vragen we een bijdrage van 5 euro pp

Deur open 19:30 uur | Aanvang 20:00 uur | Entree: 5,- | Aan melden via deze link |

Pagina delen:

Oudegracht 36
3511 AP Utrecht
030 - 231 0377
info@kargadoor.nl

webdesign » SPRANQ