Utrecht College Tour: Stephanie Afrifa
Ruimte voor initiatief en overleg

Utrecht College Tour: Stephanie Afrifa

WO 10 APR 2019 om 19:30 uur

Tijdens het Utrecht College Tour kun je vragen stellen over de levens- en carrièrelessen van inspirerende sprekers uit de werelden van politiek, media, cultuur en onderwijs.

Eerder namen sprekers als Chris Zegers, Youp van ’t Hek, Alexander Pechtold, Sabrina Starke en meer plaats in de werfkelder van De Kargadoor. Deze editie verwelkomen we niemand minder dan Stephanie Afrifa!

Stephanie Afrifa is een curator en presentator met een passie voor innovatie in kunst, mode, cultuurwetenschappen en welzijn. Afrifa behaalde aan de Radboud Universtiteit haar bachelor in Comparative Arts and Cultural Studies, met een focus op representatie in de kunsten en Amerikanistiek.

Het gebrek aan diverse stemmen in zowel haar persoonlijke omgeving, haar studie en alle lagen van de kunst- en modewereld inspireerde haar een kunstblog te beginnen. Hiervoor onderzocht en presenteerde zij het culturele veld in de Verenigde Staten vanuit een innovatieve invalshoek.

Sinds de start van haar blog heeft Afrifa gewerkt met het Stedelijk Museum, De Bijenkorf, PUMA, Van Gogh Museum, EYE Filmmuseum, Museum Rotterdam en Kunstlinie Almere Flevoland. Afrifa neemt regelmatig deel aan publieke debatten en opinieprogramma's. Zo is zij regelmatig tafeldame bij De Wereld Draait Door waar zij populaire kunst en cultuur bespreekt en een podium biedt. Een hoogtepunt is haar interview met de wereldwijd bekende kunstenaar en filmmaker Ai Wei Wei.

 Als presentatrice heeft zij onder andere bijgedragen aan Vogue Fashion Festival, ING Unseen Talent Awards, Black Female Achievers en de talkshow Skin Deep. Haar geschreven werk is onder andere gepubliceerd in Harper's bazaar. Ook vervuld zij de functie van bestuurdlid bij de Rotterdamse Kunststichting.

Deur open 19:30 | Aanvang 20:00 | Entree gratis |

Pagina delen:

Oudegracht 36
3511 AP Utrecht
030 - 231 0377
info@kargadoor.nl

webdesign » SPRANQ