Live in Concert: Van Piekeren + BloedGrijs - 'Utregticana deel 10'
Ruimte voor initiatief en overleg

Live in Concert: Van Piekeren + BloedGrijs - 'Utregticana deel 10'

VR 22 DEC 2017 om 20:30 uur

Een hele avond Nederlandstalige muziek in onze mooie werfkelder! Jan van Piekeren (zang) en Johan Fransen (gitaar/zang) uit Utrecht zijn 'Van Piekeren' en presenteren samen met gasten Nederlandstalige liederen: Utregticana van de bovenste plank, de schaamte compleet voorbij, dynamisch uitgevoerd in een semi-akoestische setting, met teksten van een linkse jongen die een beetje is blijven hangen. Met hun zeer eigen en gevarieerd repertoire met indringende teksten en recht uit en in het hart gaan Van Piekeren de confrontatie met het publiek aan.

Drie jaar geleden is BloedGrijs ontstaan. Herman van Tongerloo wilde per se de stapels tekst en muziek die hij had liggen met publiek te delen. Hij moest zijn verhaal kwijt. Jos Buitink was voor hem de pianist met werkelijke toegevoegde waarde en Hans Weyergang de ideale bassist! In 2015 werd BloedGrijs tweede op het Utrechts Kleinkunst Festival en won Herman van Tongerloo de eerste prijs voor het schrijven van de enige echte Utrechtse smartlap. Ook in een prijsvraag voor het mooiste Zeeuwse lied viel hij in de prijzen. Zijn lied over Sint Maarten is opgenomen in de Utrechtse Canon van Sint Maartensliederen.
BloedGrijs is een trio (Hans Weijergang: bas en percussie; Jos Buitink: piano, accordion; Herman van Tongerloo: saxofoons en zang) dat zich toelegt op het Nederlandstalige chanson. BloedGrijs speelt alleen eigen werk. Op de tekst gecomponeerde en gearrangeerde melodieën en vaak liedteksten die raken aan gedichten. De 19e november presenteert BloedGrijs zijn nieuwe CD ‘Utrecht’ om 15.00u bij Zimihc Bouwstraat. Twaalf liedjes over de mooiste stad van de wereld.

Deur open 20.00 uur | Aanvang 20.30 uur | Entree: € 9,-

Pagina delen:

Oudegracht 36
3511 AP Utrecht
030 - 231 0377
info@kargadoor.nl

webdesign » SPRANQ