Alles over de Utrechtse Euro donatie aan Duurzame Week Utrecht
Ruimte voor initiatief en overleg

Alles over de Utrechtse Euro donatie aan Duurzame Week Utrecht

DO 12 OKT 2017 om 19:30 uur

De Triodos Foundation verstrekt een subsidie in Utrechtse Euro’s aan de organisatie van de jaarlijkse Duurzame Week in Utrecht. Hiermee is de Triodos Foundation de eerste organisatie in Nederland die dit doet in lokaal geld. De stichting geeft zo haar subsidiegeld een grotere impact op de lokale economie.

Meer kans op nieuwe klanten en extra omzet
Het leuke is namelijk dat de Duurzame Week het geld alleen kan besteden bij Utrechtse ondernemers in het Utrechtse Euro netwerk zoals Katoenfabriek, Libertas Pascal en restaurant Gys. Nóg leuker, deze Utrechtse ondernemers besteden het ook weer bij andere Utrechtse ondernemers in het Utrechtse Euro netwerk. Zo houden we geld langer lokaal en versterken we het netwerk van Utrechtse ondernemers. Zo kunnen meer toffe duurzame Utrechtse initiatieven ontstaan en krijgen kleine bedrijven en ZZP’ers meer kans op nieuwe klanten en extra omzet.

Lokaal product beter voor milieu
Een ander voordeel van de Utrechtse Euro is dat het lokale consumptie en productie stimuleert. Hiermee voorkomen we onnodige transportlasten, omdat een product uit bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland nét iets goedkoper is qua prijs. Lasten die het milieu hiervoor draagt worden vaak niet meegenomen in deze beslissing. De Utrechtse Euro stimuleert om lokaal te kijken voor inkopen.

Golf van bewustwording
In de Duurzame Week worden duurzame initiatieven en ondernemingen in Utrecht op de kaart gezet en met elkaar verbonden. De eerste week, georganiseerd in 2016, creëerde een golf van bewustwording rondom Utrechtse duurzame pioniers!

Meer weten? Vanavond vertellen we je alles over de impact van deze subsidie!

Graag opgeven door een mailtje te sturen aan info@utrechtse-euro.nl

Deur open 19.15 uur | Aanvang 19.30 uur | Entree gratis (vrijwillige bijdrage - al dan niet in Utrechtse Euro’s - aan de kosten voor thee, koffie en zaalhuur wordt op prijs gesteld)

Pagina delen:

Oudegracht 36
3511 AP Utrecht
030 - 231 0377
info@kargadoor.nl

webdesign » SPRANQ