KargaLive: Pandae + Tim Dawn
Ruimte voor initiatief en overleg

KargaLive: Pandae + Tim Dawn

VR 8 SEP 2017 om 20:30 uur

Twee acts op één avond:

Tim Dawn, sterke popsongs met een urgentie die je in je hart voelt, - een snaarstrakke, aanstekelijke performance.
Dure pakken en snelle auto’s lonkten toen Tim Dawn met verschillende prijzen afstudeerde in de rechtsgeleerdheid (Utrecht & Cambridge). In plaats daarvan brak hij zijn PhD af, leerde liedjes schrijven van Causes-frontman Rupert Blackman en keek nooit meer achterom.
Tim Dawn zette zich in 2016 op de kaart met single “Lighthouse” (te horen op o.a. 3FM, Radio 2 en Radio 1 en goed voor een Top 5-notering in de Song van het Jaar-verkiezing van 3voor12 Utrecht). Hij speelde met zijn sterke popsongs en aanstekelijke performance een groeiende reputatie bij elkaar op podia als Melkweg, Bitterzoet, EKKO, Patronaat en De Vorstin en op festivals als Parkpop, Tweetakt, Horizontoer en de Popronde, waar hij een van de meest geboekte acts was.
8WEEKLY: “Tim Dawn lijkt een studie te hebben gedaan naar het recept voor nummers met hitpotentie (...) en de urgentie waarmee hij zingt, voel je in je hart.”
Paul Rabbering: “Sodemieter, wat snaarstrak zeg, niet te geloven!”

Pandae, Utrechtse psych ‘n’ groove in een explosieve mix van Kate Bush, Portishead en loopstations.
Pandae bespreekt op hun in mei dit jaar uitgebrachte EP getiteld “Now” onderwerpen als vergankelijkheid, verleiding, volwassen worden en verloren vertrouwen. Pandae is bezig een publiek aan zich te binden en nodigt luisteraars uit zelf een label te plakken op hun muziek die ze als psych ‘n’ groove bestempelen, psychedelisch zonder het geijkte 60s Hammond orgel.
Pandae’s Ruben Van Wiggen: “We kijken er echt naar uit om onze muziek te laten horen.”

Deur open 20.15 | Aanvang: 20.30 | Entree: € 5,-

Pagina delen:

Oudegracht 36
3511 AP Utrecht
030 - 231 0377
info@kargadoor.nl

webdesign » SPRANQ