Cabaret 'Get A Life' met Tom Montfrooy
Ruimte voor initiatief en overleg

Cabaret 'Get A Life' met Tom Montfrooy

DO 21 SEP 2017 om 20:45 uur

De vorige editie van Cameretten (2015/2016) heeft cabaretier en comedian Tom Montfrooy de finale gehaald en 56x zijn voorstelling mogen spelen tijdens de finalistentoer.
Inmiddels is Montfrooy erachter dat hij nog steeds niet klaar is met het vertellen van zijn verhaal. Sterker nog, hij heeft het uitgebreid naar avondvullend. De kern van zijn voorstelling draait om het feit dat hij plotsklaps weduwnaar is geworden en er nu alleen voor staat met de opvoeding van zijn kinderen.

De voorstelling is verrassend, ontroerend, herkenbaar maar bovenal zeer komisch. Montfrooy beschrijft de situaties als hij bijvoorbeeld voor het eerst kleertjes moet kopen, gaat daten op latere leeftijd en het omgaan met een puberdochter. Tevens schuwt hij de moeilijke momenten niet en praat openhartig over het overlijden van zijn vrouw. Hierdoor word je als toeschouwer heen en weer geslingerd in emoties en is er aan het eind van de voorstelling altijd die vraag…”is het echt waar?”.

“Een stand-up podium is een goede vervanger van een psychiater en scheelt de maatschappij veel schade “, aldus de geboren Rotterdammer. Op het eerste gezicht is Tom de standaard veertiger, hypotheek en kinderen, maar schijn bedriegt. Laat je verassen door de confronterende, stevige en ontroerende humor van Tom. Hij heeft er in ieder geval altijd zin in, Ech wel.

Juryrapport Cameretten: “Tom Montfrooy neemt het publiek mee in een mooi en kwetsbaar verhaal over zijn vrouw. De voorstelling blijkt zorgvuldig opgebouwd, bevat goede grappen, heeft gevoelige kanten en is toch niet van sentiment doortrokken. Hij vertelt op vrij nuchtere en gemakkelijke wijze en omzeilt handig alle clichés. Ondanks zijn persoonlijk leed straalt Tom veel positiviteit uit. Het verhaal is gepolijst en zijn teksten fijn geslepen. Hij neemt het publiek bij de hand, schuwt de interactie met de zaal niet en geeft aan over de nodige ervaring te beschikken.” 
Volkskrant: ”Montfrooy brengt het zware licht, zonder de ernst te verliezen.”
Theaterkrant: “Montfrooy boeide, met een gedurfd verhaal over zijn leven als jonge weduwnaar met twee dochters. Met veel kwetsbare momenten, maar steeds ook weer harde, relativerende grappen om het licht te houden.”

Deur open 20:15 | Aanvang 20:45 | Entree € 12,50


Pagina delen:

Oudegracht 36
3511 AP Utrecht
030 - 231 0377
info@kargadoor.nl

webdesign » SPRANQ